Napadač Varaždina Leon Benko bit će prijetnja po gol momčadi s Rujevice Foto: Krešimir Đurić

Nakon pobjede nad Dinamom u Varaždinu se nadaju i tri boda protiv Rijeke

| 28.9.2019. u 11:31h | Objavljeno u Sport

U HT Prvoj ligi na rasporedu su utakmice 10. kola, prvog u drugom od četiri kruga prvenstva. Nogometaši Varaždina će danas od 16 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu ugostiti momčad Rijeke, sastav od kojeg su u 1. kolu ovog prvenstva na Rujevici izgubili 2:1. Oba pogotka za Rijeku postigao je Robert Murić, dok je strijelac za Varaždin bio Matija Kolarić.

Današnji susret za Varaždin dolazi nakon prve pobjede u prvenstvu, i to nad sastavom Dinama te pobjede nad Rudešom i plasmana u osminu finala hrvatskog Kupa, dok je Rijeka u posljednjem prvenstvenom susretu pobijedila u Puli Istru 1961 i ostala bez trenera Igora Bišćana, koji je podnio ostavku.

Novi trener Rijeke Simon Rožman svoju prvu utakmicu na klupi kluba s Rujevice neće odraditi u Varaždinu, jer je u svojoj posljednjoj utakmici kao trener Domžala, u porazu od Maribora zaradio isključenje, a slovenski nogometni djelatnici prenose suspenzije i u druge lige, pa će jednu utakmicu kazne odraditi danas u Varaždinu.

Susret 1/16 finala Kupa Rijeka nije odigrala u srijedu protiv Buja u gostima, jer težak teren natopljen vodom zbog kiše nije dozvolio odigravanje susreta, koji je prolongiran za 1. listopada. Inače, upravo će bolji iz toga nadmetanja biti suparnik Varaždinu u osmini finala hrvatskog Kupa.

U momčadi Varaždina na današnjem susretu neće biti Tomislava Turčina koji se oporavlja nakon operacije, a uslijed frakture fibule desne potkoljenice na kup susret u srijedu sa Rudešom, dok svi ostali igrači konkuriraju za ogled Rijekom.

- Neću reći ništa novog ako kažem da nas očekuje jako teška utakmica, jer je Rijeka odlična ekipa, puna individualne kvalitete i uz Dinamo, Hajduk i Osijek ima najveće ambicije. U ovom su trenutku u puno boljem stanju nego što su bili prije dva ili tri tjedna jer su u to vrijeme imali dosta ozlijeđenih igrača a sada su se svi oporavali i u kadru su za susret. U dosta dobrom smo zamahu, imamo dobru atmosferu i vjerujem da smo u stanju i da možemo odigrati još jednu odličnu utakmicu te ostaviti dobar dojam, a vidjet ćemo kakav će nam rezultat to donijeti - rekao je trener Varaždina Borimir Perković.

Ulaznice za današnji susret mogu se kupiti na blagajnama Gradskog stadiona od 9 sati, po cijenama od 60, 50 i 40 kuna.