Nakon EP U/21 u ožujku, STK STARR otvara sportska natjecanja Foto: STK STARR

Nakon EP U/21 u ožujku, STK STARR otvara sportska natjecanja

VV | 28.5.2020. u 21:03h | Objavljeno u Sport

Početkom ožujka održano je Europsko stolnotenisko prvenstvo U/21u organizaciji varaždinskog stolnoteniskog Kluba STARR i HSTS-a, nakon čega je sve stalo zbog pandemije koronavirusa.

Sada, kada se situacija vezana uz koronavirus polako smiruje, STK STARR ponovo je dobio priliku upriličiti čak četiri završnice prvenstva Hrvatske za mlađe dobne skupine.

Odlukom Natjecateljske Komisije a s obzirom na složene uvjete STK STARR će u lipnju i nakon završetka školske godine u Varaždin dovesti više stotina igrača, trenera, sudaca, pratnje te okruniti 32 državna prvaka. Od 27. lipnja do 1. srpnja ove godine u trajanju od pet dana igrat će se mečevi za prvake ekipno, pojedinačno, u parovima i mješovitim parovima, a turnir će biti izlučan za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju koja će na jesen ove godine nastupiti na Europskom prvenstvu kadeta i juniora u Zagrebu.
- Stolni tenis je europskim prvenstvom zatvorio, a organizacijom državnih prvenstava za mlađe dobne skupine otvara razdoblje prekinuto radi pandemije. Tom prilikom u Varaždin dovodimo više sudionika, naših gostiju koji će u Varaždinu i okolici boraviti tih dana što je u vrijeme kada baš nema gostiju i turista važno – najavio je predsjednik STK STARR Ronald Ređep.

Ističe kako je to prilika za aktiviranje lokalnih turističkih zajednica jer su stolnotenisači i njihova pratnja u Varaždinu česti i rado viđeni gosti.

- Posebno veseli činjenica da smo kao Klub u ovo vrijeme sportske letargije radi opće situacije vezane uz Covid-19 opet državni prvaci. Titulu smo obranili s najviše osvojenih bodova u tijeku HEP Superlige – rekao je Ređep te dodao kako je ženska ekipa STK Starr na pragu ulaska u HEP Superligu što još nije uspjelo nikome dosad.

Označeno u