ilustracija

Nakon duge i teške bolesti preminuo bivši igrač Varteksa Dragutin Šemiga

| 1.5.2021. u 18:24h | Objavljeno u Sport

Nakon duge i teške danas je, u 64. godini, preminuo nekadašnji igrač Varteksa Dragutin Šemiga. Rođen je 1957. u Gornjem Knegincu, a glavninu svoje igračke karijere proveo je u Varteksu, za kojeg je nastupao u tadašnjoj Drugoj ligi Zapad i hrvatskoj ligi, gdje je bio jedan od najboljih stopera lige.

Nogometnu je karijeru počeo u školi nogometa Varteksa, kod trenera Ante Oljice. Jedan je od brojnih igrača koji su iz Kneginca došli u varteksovu školu nogometa, od kojih su najistaknutiji bili Brlenić, Medved, Toplak, Paska.

šemiga je 1974. godine, kao sedamnaestogodišnjak, ušao u seniorsku momčad, za koju je neprekidno nastupao 10 godina u Drugoj ligi Zapad i hrvatskoj ligi, da bi 1984. godine na poziv novog prvoligaša Iskre iz Bugojna zajedno s Draženom Ladićem otišao u njihove redove.

Nakon dvije godine vratio se u matični klub i još je tri godine, do završetka aktivne igračke karijere, bio nezamijenjivi prvotimac na mjestu stopera Varteksa. Za Varteks je odigrao je 273 prvenstvene utakmice i postigao 20 golova, a ostat će upamćen kao igrač koji je bez straha i mane branio boje kluba.

Dragutin Šemiga je 1977. bio je kapetan juniorske momčadi Varteksa, koja je osvoila Kup Hrvatske svladavši u finalu splitski Hajduk. Igrao je i za veterane Varteksa.