Marin Ranteš prvi je Hrvat koji je pozvan na ovo prestižno natjecanje

Najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš dobio ekskluzivnu pozivnicu na prestižan X Games

| 2.5.2019. u 11:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Marin Ranteš, najbolji hrvatski vozač BMX-a niže samo uspjehe. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Svjetskog kupa, Marin je dobio poziv na X Games, prestižno godišnje natjecanje u ekstremnim sportovima ESPN televizije. Ovogodišnji X Games održat će se u Boise Idaho, a Marin je prvi Hrvat koji je pozvan na to prestižno natjecanje.

 X Games nastao je 1995. godine, godine kad je Ranteš rođen. Od kako je počeo voziti BMX, X Games je bilo je jedino natjecanje o kojem je sanjao. Marin Ranteš je gledao na YouTubeu vožnje najboljih vozača poput Dave Mirra, Ryana Nyquista i Daniela Dhersa. Deset godina nakon dobio je pozivnicu na sudjelovanje u X Games i time ostvario jedan od svojih najvećih snova.

Ranteš se prošle godine privremeno odselio u Ameriku, u park jednog od svojih najvećih uzora - Daniela Dhersa, kako bi mogao trenirati i pripremiti se za velika natjecanja. Osvajanjem Svjetskog kupa Marin se dokazao kao vrhunski vozač o kojem će se tek pričati. Nakon što je prošlog tjedna Grad Varaždin s udrugom Pannonian Challenge otvorio park u rodnom Varaždinu, Marin Ranteš će i kod kuće moći trenirati i pripremati se za vrhunska natjecanja.

 - Srce mi još lupa kao ludo i bez riječi sam! Zahvaljujem se iskreno svima od srca koji su od početka moje BMX karijere, a i danas su sa mnom i pomažu mi u mojim uspjesima. Velika mi je čast imati cijelu Hrvatsku iza sebe i to mi daje snagu, želju i motivaciju da budem bolji i uporniji u onome sto radim! Držite “fige” da se uspijem kvalificirati u finale X Games-a! - rekao je Ranteš. Ovogodišnje X Games u američkom gradu Boise održat će se od 26. do 29. lipnja.