Najbolji hrvatski motociklist Martin Vugrinec zbog teškog pada u kvalifikacijama ne vozi 24 sata Le Mansa

| 20.4.2024. u 16:40h | Objavljeno u Sport

Najbolji hrvatski motociklist Novomarofčanin Martin Vugrinec ove će se godine, prema planovima, natjecati u IDM-u, Otvorenom prvenstvu Njemačke u klasi Superbike sa službenim Kawasaki timom “Skach Kawasaki Racing Team” te paralelno nastaviti angažman u EWC s Maco Racingom na Yamahi, Isto tako trebao bi nastupiti i na Alpe Adriji na Grobniku.

Danas je počela EWC utrka 24 sata Le Mansa, najpoznatija i najdugovječnija utrka te vrste na svijetu, ali na njoj, na žalost, ne sudjeluje Martin Vugrinec, koji je odradio kvalifikacije.

- Na kvalifikacijskom treningu radi tehničkih problema Martin je doživio težak pad i slomio lijevu potkoljenicu. Unatoč problemima Martin je uspio odvoziti jedan brzi krug prije pada (1.38.025), najbrže kvalifikacijsko vrijeme tima. Sretan je što je barem na taj način pomogao timu da bolje uđe u trku... Umjesto da vozi trku, natječe se s konkurentima i uživa u tome ( kao nagradu za sve što daje i ulaže od sebe u taj sport), on sad leži u bolnici u fizičkim bolovima između dvije operacije, nadajući se u što bolji i brži oporavak, a duševni bol koji proživljava radi razočaranja i poremećenih planova, ne mogu ni zamisliti. Baš sam bio kraj njega u bolnici, a on mi kaže, onako pod lijekovima " deset i dvadeset je, počinje Warm up.Idemo? - izvijestio je Martinov otac Ivica Vugrinec.

O trenutačnom stanju oglasio se i sam Martin Vugrinec.

- Dakle, na sreću, završio sam Le Man prerano. Još uvijek nisam dobio informacije od ekipe što je uzrokovalo sudar, ali sam 100 posto siguran da nije moja greška što je barem malo lakše za glavu. Moja lijeva noga je prilično gadno slomljena i trebat će mi još jedna operacija u ponedjeljak. Mješavina tuge, ljutnje i razočarenja. Ne želim previše razmišljati o tome, vratit ću se kao i uvijek.
Hvala vam puno na svim lijepim porukama - napisao je Martin Vugrinec, SpiderMartin.

Na Svjetskom Endurance prvenstvu, poznatijem kao EWC; 24 sata Le Mansa, Martin Vugrinec se natječe drugu godinu za poznati slovački tim Maco Racing, koji tradiciju utrkivanja na ovom prvenstvu ima dugih i neprekidnih 21 godinu, a iznjedrio je puno poznatih šampionskih imena, među ostalima i Karela Haniku.

Martin Maco Kuzma prepoznao je potencijal Martina Vugrineca, dao mu svoje povjerenje i pozvao ga i ove godine da brani boje njegovog tima.

Uz SpiderMartina ove godine u timu nastupaju Martin Choy, najbolji Bugarski motociklista ( višestruki prvak Istočne Europe, Alpe Adrije i vozač s višegodišnjim endurance iskustvom), Takeshi Ishizuka, mladi Japanski vozač iz Tokija, te Max Melzer ,mladi austrijski vozač koji nam dolazi iz IDM-a i Alpe Adrie.