Najava sezone HK Vindije: S vlastitim snagama bit ćemo među prva tri sastava Foto: Krešimir Đurić

Najava sezone HK Vindije: S vlastitim snagama bit ćemo među prva tri sastava

| 20.1.2020. u 17:56h | Objavljeno u Sport

Novo prvenstvo u Premijer hrvatskoj hrvačkoj ligi počet će 7. ožujka ove godine, odlučeno je to, među ostalim, na sjednici Liga odbora Hrvatskog hrvačkog saveza.

Nema neriješenog rezultata

- Sukladno prijedlozima, a nakon toga i odluka s Izvršnog odbora, u novoj sezoni, u kategoriji do 130 kilograma, moći će nastupiti hrvač koji ima najmanje 90 kilograma, dok je do sada ta granica iznosila 97 kilograma. Isto tako novom odlukom susret više neće moći završiti neriješenim rezultatom 5:5. Ako se dogodi takav rezultat nakon deset odrađenih mečeva, onda će pobjednik biti momčad koja će osvojiti više bodova tijekom susreta. Momčad će u svojim redovima moći imati najviše dva stranca, a prijelazni rok za hrvače bit će usklađen s međunarodnim prijelaznim rokom, što znači da će ubuduće hrvači moći mijenjati sredine u lipnju ili u studenom, no ta će odluka vrijediti tek od sljedeće godine, dok je ove godine prijelazni rok od 7. do 20. siječnja - naglasio je trener hrvača Vindije Andrija Barić.

Bilo je i prijedloga koji nisu prihvaćeni, ili će se o njima još raspravljati.

- Predlagano je da kadeti mogu nastupati u svim kategorijama, ali to nije prihvaćeno što je dobro jer bi se, po mom mišljenju, takva mogućnost previše zloupotrebljavala. Primjerice, klubovi koji ne bi imali hrvače u pojedinim kategorijama uvrstili bi u sastav kadete, bez obzira na to što oni još možda nisu spremni za hrvanje u seniorskoj konkurenciji, a vrlo je malo onih koji se u toj dobi mogu nositi sa seniorskom konkurencijom. Prijedlog je bio i da se ukine mogućnost dvojne registracije, no konačna odluka nije donijeta, već će se o njoj još raspravljati i tijekom 2021. ćemo vidjeti hoće li se ukinuti mogućnost dvojne registracije - rekao je Barić.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...