Načelnica Sanja Kočet NK Vindija, koji ove godine obilježava 40 godina,predala novu traktorsku kosilicu

Varaždinske vijesti | 10.5.2023. u 12:41h | Objavljeno u Sport

NK Vindija već 40 godina uspješno djeluje u sklopu Županijskog nogometnog saveza Varaždin, te je tijekom godina ostvarivao zapažene rezultate s muškim pionirskim, juniorskim i seniorskim sastavima, kao i ženskom pionirskom nogometnom ekipom.

Nakon potpune energetske obnove zgrade nogometnog kluba, tijekom 2021. godine Općina Donja Voća potpuno je opremila i klupske prostorije u iznos od 32.000,00 eura te time stvorila izvrsne uvjete za igrače.

Povodom obilježavanja 40 godina djelovanja NK Vindija, općinska načelnica Sanja Kočet i predsjednik vijeća Željko Žmegač vodstvu kluba predali su novu traktorsku kosilicu koja će im olakšati održavanje sportskog terena.

Općina Donja Voća prepoznala je važnost uključivanja djece i mladih u sportske aktivnosti, budući da sport nije samo zabava već potiče i psihološki i socijalni razvoj i uči nas vještinama koje se mogu primjenjivati i izvan sportskih terena.

Zdrava, okretna, spretna i vješta djeca, kao i šira zajednica, mogu se lakše nositi sa svim nedaćama i teškoćama života.

Shvaćajući važnost te spoznaje, Općina Donja Voća u proračunu za 2023. godine predvidjela je dvostruko veći iznos za sportske aktivnosti s naglaskom na inicijativu osnivanja škole nogometa nakon dugo godina koja uskoro kreće, dodatna sredstva su osigurana i za nove tribine te dodatnu edukaciju trenera.