Na stazi u Breznici po prvi će se puta voziti utrka OP Zagorja Foto: Dražen Novosel

Na stazi u Breznici danas osma utrka Otvorenog prvenstva Zagorja u motocrossu

| 24.9.2017. u 08:02h | Objavljeno u Sport

Danas će se na motocross stazi u Breznici od 12 sati održati osma od devet ovosezonskih utrka Otvorenog Prvenstva Zagorja u motocrossu.

- Prvenstvo Zagorja je svojom kvalitetom vrlo blizu Prvenstva Hrvatske, jer većina vozača koja vozi državno prvenstvo dolazi i na Prvenstvo Zagorja, a ponekad više vozača sudjeluje na Prvenstvu Zagorja. Po utrci prosječno sudjeluje oko 70 vozača, tako da na našoj stazi očekujemo oko 80 vozača iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije te Bosne i Hercegovine. Natjecanja će biti u devet klasa, od 50 do 450 kubika - naglasio je predsjednik Motocross udruge Breznica, BK Teama, Dejan Opet, koji je postao i direktor Prvenstva Zagorja, natjecanja koje je ušlo u službeni kalendar Hrvatskog motociklističkog saveza.

- Plan je da se tijekom sezone Prvenstva Zagorja održi ukupno deset utrka, koje će organizirati pet klubova, a naša će Udruga održati dvije utrke. Veliku pomoć u organizaciji imamo od Općina Breznica, Breznički Hum i Visoko te im zahvaljujemo što su nam izašli u susret - napomenuo je Opet.

Nema sumnje da će BK Team iz Breznice spremno dočekati i ugostiti najbolje hrvatske motocross vozače, te da će veliki broj ljubitelja ovog sporta pohoditi stazu u Breznici, a ulaz za posjetitelje bit će besplatan.