Polaže se završni sloj asfalta u Ul. E. Kumičića u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Polaže se završni sloj asfalta u Ul. E. Kumičića u Ivancu

Varaždinske vijesti | 12.5.2021. u 13:39h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer je počelo polaganje završnog, finog asfaltnog sloja na više od 400 metara Kumičićeve ulice u Ivancu, uključujući odvojak ulice prema dječjem igralištu i nogostupe.

Time u završnicu ulazi ovaj kapitalni gradski projekt, u čiju je realizaciju Grad Ivanec uložio 2,4 milijuna kuna.

Uz rekonstrukcijske radove financirane iz gradskog proračuna, tomu treba dodati i radove na rekonstrukciji vodovodne mreže, gradnji sekundarne oborinske odvodnje u Kovačićevoji postavljanju dijela nove plinske mreže, što su radovi koje su izvodili i financirali Ivkom-vode i Ivkom-plin.

Idućih dana još slijedi finalno uređenje zelenih površina, iscrtavanje ulice i postavljanje dvaju uspornika prometa (tzv. ležećih policajaca).

Sveobuhvatnim radovima ulica je rekonstruirana i uređena u svim segmentima na dulji rok i pretvorena u urbanu gradsku „žilu kucavicu“ prema Srednjoj školi, sportskoj dvorani, tržnici i prema centru grada.

- Tu nije kraj planiranim zahvatima u ovom gradskom kvartu, jer u budućim planovima Grada jest gradnja natkrivene tržnice, probijanje nove ceste Gundulićeva – Kumičićeva, a sve to u povezano u urbanističku cjelinu s planovima Presečki Grupe, koja je najavila obnovu autobusnog kolodvora, gradnju hostela i novog stambeno-poslovnog kompleksa - poručuju iz Grada Ivanca.

ivanec_asfaltiranje_11052021_1.jpeg

ivanec_asfaltiranje_11052021_2.jpeg

ivanec_asfaltiranje_11052021_3.jpeg

ivanec_asfaltiranje_11052021_4.jpeg

ivanec_asfaltiranje_11052021_5.jpeg

Označeno u