Najbolji bowlingaši ponovo će se okupiti u Luminiju 6. prosinca

Na prvom turniru crvene skupine PH u bowlingu Stadiumu četvrto mjesto

| 18.10.2015. u 17:33h | Objavljeno u Sport

Na kuglani Bowling centra Stadium, u Trgovačkom centru Lumini, utakmicama „crvene“ skupine počelo je ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u bowlingu.

Ulogu favorita u prvom nastupu uspješno je obranila ekipa Nomad iz Zagreba, prošlogodišnji prvaci Hrvatske. S osvojenih 28  poena odnijeli su iz Luminija maximalan broj bodova. U njihovim redovima istaknuli su se iskusni Tomislav Sekulić ( 243 ) te mlada nada hrvatskog bowlinga Sven Fekeža ( 257 ). Drugo mjesto pripalo je ekipi TNT, a za treće mjesto vodila se izjednačena borba.

Boljom igrom u četvrtoj izmjeni do vrijednih bodova stigla je ekipa Zapada, dok su se četvrtim mjestom morali zadovoljiti bowlingaši domaćeg Stadiuma koji su zaigrali u sastavku Kreš, Kovačić, Dretar, Petković, Horvatić. Najmanje je ovaj put pokazala ekipa Trešnjevke.

S obzirom na činjenicu da su zatvoreni neki bowling centri u Zagrebu, prvenstvo Hrvatske igrat će se u turnirskom sustavu crvene i plave skupine. Slijedeće kolo na rasporedu je 8. studenog u Osijeku, dok će se najbolji bowlingaši ponovo okupiti u Luminiju 6. prosinca.