Na PH u combat savateu članovi varaždinske Omege pokazali da pripadaju najboljim borcima

Varaždinske vijesti | 30.3.2022. u 11:49h | Objavljeno u Sport

U varaždinskom Graberju održano je državno prvenstvo u combat savateu, na kojem su se okupili najbolji borci iz svih hrvatskih klubova. 

Članovi varaždinskog Savate kluba Omega pokazali su da su u samom vrhu i da pripadaju najboljim borcima u savateu. Iznimno brojno prvenstvo pokazalo je kako je savate itekako zahtjevan tehnički i taktički sport.

Patrik Grđan je u kategoriji juniora do 75 kg nedodirljiv čak i među seniorima. U dvije borbe na prvenstvu prisilio je protivnike na predaju već u prvoj rundi i osvojio zlato.

Valentino Florjanić je u kategoriji juniora do 80kg također pokazao da je tehnički i taktički pripremljen do najviše razine, svojim protivnicima nije dopušta puno i zato je osvajio drugo zlato.

Jan Benček je u kategoriji mlađih juniora do 80kg u finalu čekao iznimno čvrstog borca iz Zagreba. Po recepturi svojih kolega riješio je borbu u svoju korist i osvajio treće zlato.

Kod mlađih juniora Niko Krečak je u kategoriji do 60kg u dvije zahtjevne borbe osvojio četvrto zlato. Saša Gužvinec je u kategoriji do 65kg osvajio srebro u finalu protiv iskusnog Marka Buleka iz Stubice.

Natjecateljice Nika Spoljaric i Tajana Koščak na žalost nisu imale protivnice, a u klubu su uvjereni da bi i one zablistale zlatnim sjajem.