Na otvaranju nove sezone Varaždin osvojio bod kod Gorice, Brodić u 80. anulirao gol Vujnovića iz 28. minute Foto: ilustracija

Na otvaranju nove sezone Varaždin osvojio bod kod Gorice, Brodić u 80. anulirao gol Vujnovića iz 28. minute

| 23.7.2023. u 20:44h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice u Velikoj Gorici, Varaždin se vraća s bodom. Domaćin je poveo golom Vujnovića u 28. minuti, a Varaždin, koji je bio bolji u nastavku, izjednačio je golom Brodića u 80. minuti.  Kolarić je u 90. imao veliku šansu za potpuni preokret. Varaždin je imao 52 posto loptu u svom posjedu, uputio je 14 udaraca prema golu, od čega su 4 bila u okvir gola, i izveo je 5 kornera, dok je Gorica imala 21 udarac, šest u okvir gola i pet kornera. Varaždin će u petak u 2. kolu ugostiti Slaven Belupo od 20 sati.

U 93. minuti opomenut je Elezi.

Opomenut je Mensur Mujdža na klupi Gorice.

Tri minuta sudačke nadoknade.

U 90. minuti Kolarić je promašio veliku priliku bio je sam pred golom nakon ubačaja s lijeve strane.

U 85. minuti korner za Goricu s lijeve strane.

U 84. minuti Šego na dodavanje Brodića puca po zemlji, ali Banić brani.

U 84. minuti umjesto Leša u igri kod Gorice je Matavž.

U 83. minuti šansa za Goricu, ali Elezi je bacio loptu izvan granica igrališta u posljednji tren.

GOOOOOOL Varaždin je u 80. minuti zasluženo izjednačio na 1:1. Ubačaj u kazneni prostor bio je s lijeve strane od Boršića, Brodić je na 12 metara od gola loptu zahvatio glavom i poslao je u desnu stranu gola Banića.  Brodić, koji je nekada bio igrač Gorice, nije previše slavio ovaj gol.

Za ulazak u igru kod Varaždina spreman je Nekić. Igru je u 79. minuti napustio Jelenić.

U 77. minuti opomenut je Steenvoorden zbog prekršaja nad Brodićem na 18 metara od  svog gola. Iz slobodnog udarca pucao je Mitrovski, zamalo pored gola.

U 75. minuti Ndockyt puca s oko 30 metara, točno u spremnog Zeleniku.

U 70. minuti izmjena kod Gorice, izlazi Blummel, a ušao je Krizmanić.

U 67. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Bručića u igri je Boršić, a umjesto Postonjskog u igru ulazi Belcar. Sada je kapetan Kolarić.

U 66. minuti korner i to peti za Varaždin, s lijeve strane.

U 65. minuti korner za Goricu s lijeve strane.

U 64. minuti na dodavanje Mitrovskog, Šego je pucao s oko 18 metara, ali točno u ruke Banića.

U 59. minuti dvije izmjene kod Gorice izlazi Soldo, a ulazi Mrzljak,a izlazi i Vujnović , a ulazi Jurić.

U 57. minuti novi korner za Varaždin s desne strane. Ubačaj postonjskog, Šego s 11 metara glavom loptu šalje poired gola. Trenutno je 15:9 u udarcima prema golu,a u okvir gola i dalje je 4:0.

U 54.minuti kormer za Varaždin s desne strane.

U 53. minuti opomenut je Soldo zbog prekršaja nad Elezijem.

Bolji ulazak Varaždina u drugi dio. Korner u 50. minuti za Varaždin. Varaždin traži kazneni udarac jer je lopta u ruku dirala Steenvoordena, ali ništa od kaznenog udarca.

U 19:55 sati počelo je drugo poluvrijeme.

Kod Varaždina u igru ulaze Ante Vukušić i Dimitar Mitrovski,dok su igru napustili Pilj i Banovec, a kod domaćina u igri je Blummel umjesto Majstorovića.

U očekivanju smo drugog poluvremena, čini se da će biti promjena u sastavu kod Varaždina, ali i domaćina.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi prednošću Gorice od 1:0, golom Vujnovića u 28. minuti. U prvom dijelu Gorica je imala 14 udaraca prema golu od kojih su 4 bila u okvir gola, dok je Varaždin imao 5 udaraca prema golu, a niti jedan nije bio u okvir gola. U kornerima je bilo 2:1 za domaćina, a posjed lopte bio je 51:49 posto za Goricu.

U 3. minuti nadoknade prvi korner za Varaždin. nema opasnosti po gol Banića. Slobodan udarac za Varaždin s oko 30 metara, Postonjski je poslao loptu preko gola.

Igrat će se još 5 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 43.minuti Pršir snažnim udarcem s oko 18 metara loptu šalje zamalo iznad grede.

U 40. minuti Bručić je s lijeve strane ubacio loptu koja je na 12 metara od gola došla na glavu Brodića, koji je pogodio gredu već svladanog Banića. Najveća prilika Varaždina u dosadašnjem dijelu susreta,

U 39. minuti korner za Goricu s desne strane, ubacit će Pršir. Lopta je bila ubačena na pet metara, gdje je prvi na lopti bio Vujnović, pucao nogom, ali pored gola.

U 37. minuti Vujnović je pucao s lijeve strane, s ruba kaznenog prostora, visoko i daleko od gola.

U 35. minuti Mitrović je pucao s lijeve strane, preko gola. bio je to 10 udarac Gorice na gol, Varaždin je imao dva.

U 28. minuti zatresla se mreža Varaždina, strijelac je bio Vujnović,koji je primio loptu na 7 metara od gola od Mitrovića i poslao je po zemlji u desnu stranu gola Zelenike, ali je signalizirano zaleđe. Čeka se provjera u VAR sobi. Na kraju, nakon trominutne provjere gol je ipak priznat i Gorica ima vodstvo nad Varaždinom od 1:0.

U tijeku je 24. minuta, podjednaki je posjed lopte u dosadašnjem tijeku susreta.

U 20. minuti prvi korner na utakmici i to za Goricu s lijeve strane. Iako je Zelenika nakon kornera otišao u prazno, nije bilo opasnosti po gol Varaždina. Ukazuje se pomoć dvojici igrača, po jednom iz svake momčadi, Raspopoviću i Jeleniću.

U 20. minuti opomenut je Jelenić zbog prekršaja nad Ndockytom na sredini terena Varaždina.

U 16. minuti Zelenika je na gol liniji obranio udarac Vujnovića glavom s pet metara, nakon ubačaja Pršira s desne strane iz slobodnog udarca. Velika sreća za Varaždin.

U 14. minuti Vujnović je lobom s ruba kaznenog prostora pokušao iznenaditi Zeleniku, ali neuspješno.

U 11. minuti Ndockyt je imao dobru situaciju, primio je loptu sam na 11 metara desno iskosa pred golom Varaždina i pucao po zemlji, ali neprecizno. Kraći prekid jer su nakon sudara glavama u zraku na travi ostali Postonjski i jedan igrač Gorice.

U 9. minuti zatresla se mreža Banića, ali je sudac dosudio prekršaj Brodića nad domaćim vratarem. Kolarić je ubacio loptu u kazneni prostor Gorice, gdje ju je zahvatio Banovec i loptu koja je išla pod gredu Banić nije uspio uhvatiti, te je završila u mreži, ali je bio prekršaj Brodića koji je skakao za loptu s Banićem.

U 6. minuti Majstorović je na dodavanje Vujnovića ušao s desne strane u kazneni prostor Gorice, sam neometan došao na pet metara od gola, pucao po zemlji, ali pored vratnice gola Zelenike. Stopostotna prilika za Goricu.

U 4. minuti nakon ubačaja Šege s lijeve strane, lopta se od obrane Gorice odbila do Brodića, koji je pucao ali je na putu do gola lopta pogodila Banovca i otišla u gol aut.

U 3. minuti ubačaj u kazneni prostor Varaždina s lijeve strane, lopta se od leđa Pellumbija odbila do Vujnovića koji je pucao, ali nije bilo opasnosti po gol zelenike.

Prva je s centra krenula Gorica.

Gorica je počela u bijelim dresovima sa sljedećih 11: Banić, Steenvoorden, Leš, Soldo,Ndockyt, Pršir,Mitrović, Raspopović, Vujnović, Majstorović i Štiglec. Majstorović će igrati s maskom na licu.

Varaždin je utakmicu počeo u narančastim dresovima u sastavu: Zelenika,Bručić, Pellumbi, Brodić, Postonjski,Šego, Banovec, Kolarić,Elezi, Pilj i Jelenić. Na klupi će svoju priliku čekati: Silić,Nekić, Vuk,Lusavec, Vugrinec, Mitrovski,Belcar, Pajić, Boršić,Škaričić, Domjanić i Vukušić.

Sudac utakmice je Duje Strukan iz Splita, pomagat će mu Alen Jakšić iz Splita i Ivan Starčević iz Brezovca., dok su u VAR sobi zagrebački suci Ante Čuljak i Luka Pušić.

U 18 sati i 46 minuta na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, po sunčanom vremenu i uz temperaturu zraka od 27 Celzijevih stupnjeva, počeo je susret 1. kola SuperSport HNL između Gorice i Varaždina.