Ovogodišnji turnir u školi u Remetnicu okupio je ukupno 49 parova Foto: Ivona Beštek

Na humanitarnom turniru u Remetincu prikupljeno 3 760 kuna za Matea Mavrića

| 3.12.2016. u 13:42h | Objavljeno u Sport

Već drugu godinu za redom Područna škola u Remetincu u Novom Marofu, organizirala je humanitarni stolnoteniski turnir čiji je prihod ove godine bio namijenjen za pokriće dijela troškova liječenja Matea Mavrića iz Podevčeva.

Desetogodišnji Mateo boluje od rijetke zloćudne bolesti koja iziskuje skupe terapije i liječenje izvan granica Hrvatske.

Ovogodišnji turnir jučer je u školi u Remetnicu okupio ukupno 49 parova sastavljenih od učenika škole, roditelja, učitelja, ali i svih drugih mještana koji su željeli svojim nastupom i prilozima pomoći u prikupljanju pomoći za Matea.

Riječ je o turniru u kojem se natječu isključivo parovi, a kombinacija je bilo različitih. Djeca s nekim od roditelja, bilo je i rodbinskih parova, a nastupili su i nastavnici remetinečke škole. Cilj je bio da motiviramo što više mještana da se uključe u prikupljanje pomoći i da stvorimo dobru atmosferu i druženje i mislim da smo u tome uspjeli – rekao je voditelj Područne škole u Remetincu Nikica Piskač.

Dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 3.760 kuna koji će pokriti dio troškova terapija. Osim velikog broja parova u uvodnom dijelu turnira, u egzibicijskom meču, nastupili su i stolnotenisači iz Ljubešćice.

Turnir je održan u prostorijama škole koji su bili gotovo premali da prihvate sve zainteresirane i natjecatelje, ali i gledatelje.

Ova akcija pokazuje koliko Područnoj školi u Remetincu nedostaje dvorana za organizaciju ovakve, ali i sličnih manifestacija. Stolnoteniski turnir održan je u organizaciji Područne škole u Remetincu pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa.