Na Danu na Dravi predstavio se i Orijentacijski klub Varaždin, najavili novi projekt

Varaždinske vijesti | 24.9.2022. u 12:01h | Objavljeno u Sport

Danas se na prostoru Dravskog kupališta i u Dravskoj park šumi održava "Dan na Dravi", tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave.

Varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava već petu godinu redovito na rijeci Dravi organizira različite načine aktivnog druženja na kojima okuplja članove, a u obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave uključile su se i druge udruge i klubovi koji za svoje aktivnosti koriste područje rijeke Drave - Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin Varaždin, Kajak kanu klub Varaždin, Trkački klub Marathon 95, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad Varaždin, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub Sjever Varaždin. Svi su oni građanima prezentirali svoje aktivnosti i sportove.

Poklonici orijentacijskog trčanja okupljeni su u Orijentacijski klub Varaždin, čiji su se predstavnici ovom prilikom susreli s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem. Predstavnici OK Varaždin ukazali su da nakon završetka projekta financiranog putem Intereg programa, početkom listopada OK Varaždin započinje novi projekt financiran putem Erasmus+ programa, i to kao partner uz mađarski klub kao vodećeg partnera. Prva aktivnost je noćna utrka Pečuhom u studenom. Za članove kluba sudjelovanje u aktivnostima je besplatno.