ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Na današnjoj sjednici IO HNS-a raspravljalo se i o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja

| 15.4.2020. u 20:32h | Objavljeno u Sport

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je danas putem video konferencije 20. sjednicu. Sukladno uputama FIFA-e i zbog prilagodbe radu u postojećoj situaciji uzrokovanoj globalnom pandemijom koronavirusa, Izvršni odbor je usvojio izmjene i dopune Pravilnika o statusu igrača i registracijama te Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS-a. Prema novim izmjenama, u slučaju spora zbog promjena ugovora između kluba i igrača zbog novonastalih okolnosti, Arbitražni sud će odlučivati o osnovanosti tih izmjena.

Također, Arbitražnom sudu omogućeno je održavanje rasprava putem video konferencija. Izvršni odbor još jednom apelira na klubove, igrače i trenere da pokušaju postići sporazum i da jednostrane izmjene ostanu samo kao posljednja mjera.

Na sjednici se raspravljalo i o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja. Zaključeno je da se treba i dalje pratiti situacija te da će se treninzi i natjecanja nastaviti čim Stožer civilne zaštite procijeni da postoje uvjeti za takve aktivnosti. Članovi Izvršnog odbora izviješteni su i o stalnoj komunikaciji Saveza s FIFA-om i UEFA-om te poduzimanju usklađenih aktivnosti.