Na današnji dan prije 13 godina osnovan je NK Varteks Foto: ilustracija

Na današnji dan prije 13 godina osnovan je NK Varteks

Varaždinske vijesti | 29.5.2024. u 17:53h | Objavljeno u Sport

29. svibnja 2011. godine osnovan je NK Varteks. Osnovali su ga White Stonesi, navijači i prijatelji Varteksa, sa željom da uz čist start, pokrenu nogometni klub po principu jedan čovjek – jedan glas, podsjetili su na službenoj Facebook stranici NK Varteks

- Poput brojnih velikih klubova, osnovan je u pivnici, čemu je prethodila višemjesečna inicijativa velikog broja ljudi. Naravno, sve pod imenom starog kluba, NK Varteks, uz kojeg su mnogi od nas odrastali i živjeli.

Na osnivačkoj sjednici bilo je prisutno 50-ak entuzijasta, a izabran je i prvi predsjednik kluba, Jurica Belcar. Bili smo tako prvi hrvatski klub po čistom 'socios' modelu. Klub je uskoro krenuo s nogometnim djelovanjem, a od jeseni i s prvim utakmicama.

Danas, 13 godina kasnije, nećemo naglašavati brojna podmetanja i poteškoće, NK Varteks je stabilni trećeligaš, sa željom da uskoro napravimo korak i u jedinstvenu 2. NL.

Glavni fokus kluba je na stabilnoj Školi nogometa, gdje naši pioniri i kadeti mogu uskoro i u prvoligaški rang, jednako kao i djevojčice - pionirke i kadetkinje. A i Varteksov kamp u Hrašćici polako dobiva svoj pravi stadion, kojem se posebno veselimo.

Sretan rođendan svim Varteksovcima, gdje god bili, proslavite danas u dobrom društvu, a onda i na uzvratnoj utakmici finala Kupa ŽNS Varaždin, u srijedu, 5. lipnja, na Slobodi - poručili su na službenoj Facebook stranici NK Varteks.