Na 24 sata Ivančice slavila braća Meštrić te Ružica Pahor: "Nije bilo teško kao što smo očekivali" Foto: Ilustracija

Na 24 sata Ivančice slavila braća Meštrić te Ružica Pahor: "Nije bilo teško kao što smo očekivali"

| 1.5.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon 24 sata gladijatorske borbe natjecatelja s planinom, prošle je subote,24. travnja, u 19 sati završila utrka 24 sata Ivančice, koju je organizirao varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad. Pobjednici su bili očekivani, vrhunski svestrani sportaši braća Meštrić iz Presečnog. Matija (24) i Josip (22), koji su se od petka u 19 sati, kada je bio start ove utrke, do subote u 19 sati, ukupno 16 puta popeli i sišli s vrha Ivanščice. Prošle godine to im je pošlo za rukom 13 puta, a ove su godine i postavili novi rekord utrke. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo je Nino Vinković, član kluba SRD 315 Sjeverozapad, koji se na Ivančicu popeo i s nje sišao 14 puta. 

- Prije dvije godine, s obzirom na to da prošle godine, zbog pandemije, utrka nije održana, brat i ja smo imali 13 uspona i silazaka s Ivančice, kao i pobjednik utrke i bilo nam je žao što mi nismo pobijedili. Stoga smo se ove godine kvalitetno pripremili i uspjeli pobijediti uz novi rekord. Nije bilo tako teško, kao što smo očekivali, zato što smo dosta dobro trenirali - rekao je Matija Meštrić, komentirajući ostvareni rezultat.

- Za 16 uspona i silazaka potrošili smo malo više od 22 sata, pretrčali smo ukupno 81 kilometar i odradili 9 800 metara visinske razlike. Ni u jednom trenutku nije bilo kriznih situacija, jedino smo, pred kraj utrke, dobili žuljeve, što nam je pričinjavalo lagani problem, ali smo nakon toga promijenili čarape i nastavili utrku - rekao je Matija. Pripreme za 24 sata Ivančice braća Meštrić počeli su u zimi...

Više o borbi pobjednika s planinom pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti