Dušan Brkušanin bio je najbrži natjecatelj

Na 14. Varaždinskom kajak kanu maratonu sudjelovale posade iz Slovenije i Hrvatske

| 23.9.2018. u 12:11h | Objavljeno u Sport

Varaždinski Kajak kanu klub Varteks organizirao je 14. Varaždinski kajak kanu maraton na kojem su nastupile posade iz Hrvatske i Slovenije. Starije kategorije nastupile su  na stazi dužine 10 kilometara sa startom na starom koritu rijeke Drave kod mjesta Svibovec i ciljem kod kolnog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kajaka jednosjeda među juniorkama Klara Dvorski, u kajaku jednosjedu kod seniora Dušan Brkušanin, u turističkom kajaku Jurica Bengeri, u mješovitom kanu dvosjedu Katja i Roko Bengeri i u turističkom kanu dvosjedu Davorin Šestanj i Akeksandar Dostal.

Drugo mjesto osvojila je u kajaku jednosjedu među juniorkama Maja Štimac, u turističkom kanu dvosjedu u mješovitim parovima Katarina Novosel i Damian Kukec i u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Treće mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod juniora  Ivo Gabud, u turističkom kanu dvosjedu u mješovitim parovima Valentina i Mario Petrić i u turističkom kanu dvosjedu Miroslav Hutinski i Branko Milinković.

U konkurenciji kajaka kod juniora Antonio Juraga i Leon Petrić zauzeli su četvrto i peto mjesto, a veteran Michel Ivić u kajaku bio je šesti.

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 kilometar sa startom na starom koritu rijeke Drave. Od Varaždinaca prva mjesta osvojili su u kajaku jednosjedu mlađi kadet Jan Petrić i kadet  David Šestak. Drugo mjesto osvojio je u kategoriji kajak jednosjed kadeti početnici Luka Vrbanec i u kajaku jednosjedu mlađi kadeti Lovro Kukec. Kod kadeta u kajaku jednosjedu Alen Ozimec bio je četvrti.