Miljenko Mumlek, novi/stari trener Varaždina Foto: Martin Novosel

Mumlek: Želimo krenuti motivirano da ne bi opet žalili za propuštenim prilikama

| 5.7.2018. u 16:11h | Objavljeno u Sport

Miljenko Mumlek je na današnjoj novinarskoj konferenciji na stadionu Varteksa predstavljen kao novi trener seniora NK Varaždina. Ekipa će na pripreme krenuti u ponedjeljak, 9. srpnja, gdje se očekuje dolazak većine igrača uz nova pojačanja Josipa Brezovca, Dominika Perkovića i Ante Mrmića.

- Zahvaljujem se ljudima koji su mi dali svoje povjerenje da ove sezone pokušamo ostvariti cilj koji nije mali, a to je ulazak u Prvu ligu. Samim time moramo ostvariti plasman između prvog i trećeg mjesto. Mi smo prošle sezone imali veliku šansu i iako nismo ostvarili cilj, to je nama svima bila velika škola i od prvog dana priprema ćemo krenuti motivirano da ne bi na kraju žalili opet za nekim bodovima i propuštenim prilikama te da nam se ne dogodi opet situacija kvalifikacijskih utakmica. Mislim da ovaj kadar s par pojačanja na pravim pozicijama te pojačavanjem nekih igrača koji nisu pokazali sve što su mogli, možemo ostvariti taj plasman - rekao je Mumlek. 

Klub su za sada napustili Muhammed Kabiru, Stefan Jevtovski i Mihael Klepač, s time da se još čeka razvoj situacije s Domagojom Drožđekom, najboljim igračem Varaždina prošle sezone, koji će vrlo vjerojatno također napustiti momčad, a jedan od ciljanih pojačanja u napadu bi trebao biti Leon Benko koji bi mogao zaigrati za varaždinskog drugoligaša ukoliko ne nađe dobar inozemni angažman. Cilj momčadi ostaje isti kao i prošle sezone, a to je plasman u Prvu HNL.

- Ambicija nam je da ostvarimo plasman na poziciju koja vodi u viši rang. Protekle sezone smo bili jako blizu i na temelju prošle sezone ćemo još dodatno pojačati linije da klub bude jači. Radimo na tome da osnažimo momčad i već smo dosta toga napravili na tom planu s potpisom trojice novih igrača. Još radimo na dolasku novih igrača. Postoji mogućnost odlaska našeg najboljeg igrača i strijelca jer ima veliki interes za njega i adekvatno tome ćemo pronaći zamjenu za njega - rekao je predsjednik NK Varaždina, Stjepan Cvek.

Mumlek je isto tako već objavio svoj stručni stožer koji se sastoji od Nikole Šafarića, koji će biti pomoćni trener ekipe, Bojana Goluba, koji će biti kondicijski trener ekipe, a Davor Marčetić će ostati trener vratara. Prvo okupljanje momčadi za pripreme nove sezone će biti u 10 sati u ponedjeljak na stadionu Varteksa.

_DSC8965.jpg

_DSC8964.jpg

_DSC8960.jpg