Nakon dva uzastopna poraza pobjeda protiv Zadra za varaždinsku se momčad nameće kao imperativ Foto: Krešimir Đurić

Mumlek uoči Zadra: Morat ćemo biti agresivniji i prihvatiti više rizika u igri

| 20.10.2018. u 11:05h | Objavljeno u Sport

U sklopu 9. kola Druge HNL momčad Varaždina će danas od 15 sati na stadionu Varteksa ugostiti Zadar.

- Ekipa je nakon dva poraza bila više u psihološkoj nego u fizičkoj krizi. Početkom tjedna imali smo razgovor unutar svlačionice, na kojem smo porazgovarali o stvarima koje nas muče, a nakon toga igrači su imali druženje, da bi se još više zbližili. Neki igrači, koji su do sada imali manju minutažu, dobit će priliku, jer nešto se mora promijeniti u ekipi da bi došli do dobrih rezultata, koji su bili prije. Jasno nam je da smo prokockali priliku da lagodno odigramo preostalih pet susreta do kraja jeseni, ali prvenstvo se ne rješava ni na pola sezone, ni u derbiju, već traje 26 kola, a nama je cilj da nakon 26. utakmice budemo prvi. Znali smo i kada smo imali dobar rezultat da ne izgleda kao što bi htjeli, ali nam je rezultat davao mirnoću i zadovoljstvo. Sada je rezultat izostao i moramo poraviti neke stvari da bi došli do rezultata - rekao je trener Varaždina Miljenko Mumlek uoči današnjeg susreta sa Zadrom.

Zadar na stadion Varteksa dolazi nakon tri uzastopne pobjede i s bodom manje od Varaždina.

- Zadru se poklopio raspored, prenijeli su pobjednički mentalitet iz Treće lige koju su igrali prošle sezone, pojačali su se i sigurno će pokušati uzeti bodove te odigrati najbolje što mogu. I dalje smo favioriti i od toga ne bježimo, ali Zadrani se, kao i mi kada idemo u goste, nadaju da barem neće izgubiti. Očekujem da ćemo kroz 90 minuta pojačati agresivnost i da će  ta agresivnost na suparničkoj polovici donijeti rezultat - naglasio je Mumlek, koji je najavio da će se malo promijeniti sistem igre njegove momčadi.

- Mislim da ćemo malo promijeniti sistem igre, ne previše, dat ćemo drugačije zadatke nekim igračima. Morat ćemo prihvatiti rizik da visoko napadnemo suparnika, prihvatiti malo više rizika u igri. Mislim da ćemo igrati s dvije špice, pri čemu ćemo od jedne tražiti da više sudjeluje u obrani - rekao je Mumlek.