Varaždin nakon tri kola ima maksimalni bodovni učinak a u subotu je gost drugi sastav Hajduka, koji je na Varteksu osvojio 4 boda Foto: Krešimir Đurić

Mumlek uoči druge momčadi Hajduka: Moramo se nametnuti kroz našu igru

| 13.9.2018. u 11:30h | Objavljeno u Sport

Nakon pobjede u Dugopolju nad istoimenim domaćinom 2:1 i vodeće pozicije na tablici s maksimalnim bodovnim učinkom nakon tri prvenstvena kola, nogometaši Varaždina će u subotu na stadionu Varteksa od 19 sati u sklopu 4. kola u Drugoj HNL ugostiti drugi sastav Hajduka.

- Gledao sam Hajduk u susretu protiv Kustošije i vidio sam njihove dobre strane, na koje moramo pripaziti. Možda ćemo promijeniti neke nijanse u našoj ustaljenoj igri, ali kadar igrača koji je nastupio u protekla tri susreta je kadar koji će iznijeti i utakmicu protiv Hajduka. Ne mogu Vam reći hoćemo li igrati 4-4-2 ili 4-2-3-1, obje varijante su u igri. Hajduk igra nešto specifičnije nego druge momčadi u Drugoj HNL, igraju 4-3-3 ili 4-4-2 sa širokim špicama, pa onda to izgleda kao da imaju centralnu špicu veznog igrača ili povučenu špicu. Nezgodni su, jaki na lopti, dobri dribleri, u igri jedan na jedan strahovito su moćna tri igrača u napadu. Moramo pripaziti na te situacije da ih svedemo na minimum i da se nametnemo kroz našu igru, a onda će oni imati više problema - rekao je trener momčadi Varaždina Miljenko Mumlek.

Ističe da još ima prostora za napredak u njegovoj momčadi.

- U dosadašnje tri utakmice još nismo odigrali tako da je svih 11 igrača na terenu i čak ona trojica koja su naknadno ušla u igru, bilo na vrhunskom nivou, uvijek je netko malo podbacio. Kod svakog igrača se individualno može dosta toga popraviti, a možemo se i bolje uigrati između linija, da nam se ne dogodi prazan hod, pa nas suparnik možda nekad i pritisne samo radi toga jer nam linije nisu usklađene. Kada ćemo na susretu imati 6-7 super raspoloženih igrača onda će naša igra tečnije izgledati i nadam se da će grč nakon još te jedne utakmice proći i da ćemo mirnije, uz bodovnu prednost, koja sada iznosi 2 boda, a onda će možda biti i više, opuštenije ući u sljedeći susret i igrati malo rizičnije - zaključio je Mumlek.