Ciklus edukativnih radionica za varaždinske kuhare

| 20.11.2015. u 08:06h | Objavljeno u Našim krajem

U praktikumu Kulinarske akademije Hrvatskog kuharskog saveza u hotelu Trakoščan jučer je u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina održana radionica za kuhare varaždinskih restorana.

U cilju podizanja kvaliteta varaždinskog turističkog proizvoda, Turistička je zajednica grada Varaždina tijekom 2015. pokrenula ciklus edukativnih radionica za ugostitelje. Kroz radionice se želi u varaždinskim restoranima potaknuti inoviranje ponude jela, uređenje interijara te uvođenje standarda i usluga koje stvaraju dodatnu vrijednost.

Teme su prve radionice, održane u svibnju ove godine, bile važnost gastronomske ponude i trendovi potražnje te uređenje interijera ugostiteljskih objekta. Na drugoj u nizu radionica, na kojoj su predavači bili voditelj Kulinarske akademije Hrvatskog kulnarskog saveza Damir Crleni, član nacionalne kulinarske reprezentacije Anđelko Levanić te pomoćnica izbornika nacionalnih kulinarskih selekcija Marija Kuzminski, teme su bile poznavanje domaćih namirnica, tehnike obrade namirnica te pripremanja i serviranja tradicionalnih jela sukladno aktualnim trendovima u gastronomiji. Na održanoj su radionici obrađena hladna predjela, juhe i topla predjela, a na sljedećoj će radionici tema biti glavna jela, mesna i riblja jela, deserti i domaća peciva.

Radionice za ugostitelje sufinacirane su sredstvima Hrvatske turističke zajednice, a u sklopu programa potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.