Koncert Srđana Filipa Čaldarovića, izv. prof.klavira na MA u Zagrebu

| 17.11.2015. u 20:36h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak, 19. studenoga, s početkom u 18,30 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu na programu je koncert Srđana Filipa Čaldarovića, izvanrednog profesora klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Srđan Filip Čaldarović (1973) započeo je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi “Pavao Markovac” u klasi Prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD u klasi prof. Leonarda Hokansona (1996), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi prof. Philipa Fowkea (2001), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami, Florida u klasi prof. J. Roberta Floyda (2002).

Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jerome Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste, te se u međuvremenu ističe svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Od 2005. godine, Čaldarović djeluje kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Dobitnik je nagrade „Milka Trnina“ za koncertnu djelatnost 2013. godine. Kritičari ga opisuju kao svestranog umjetnika sa osjećajem za ton i fraziranje.