SUTRA KVALIFIKACIJE Može li Sara Kolak do medalje u Münchenu? Foto: Martin Novosel

SUTRA KVALIFIKACIJE Može li Sara Kolak do medalje u Münchenu?

Martin Novosel | 17.8.2022. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Iako je na startu sezone u bacanju koplja Sara Kolak pokazivala znakove da se vraća u onu pravu natjecateljsku formu u kojoj je bila prije cijele situacije s koronavirusom, dojam je pokvaren nastupom na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu u SAD-u gdje je, na žalost, zapela već u kvalifikacijama te je uz Turkinju Edu Tuğsuz bila jedina bez ispravnog hica.

Ništa bolji rezultati nisu bili ni na dva mitinga nakon Svjetskog prvenstva. Prvo je na mitingu Dijamantne lige u poljskom Chorzowu, na “Memorijalu Kamile Skolimovske”, zauzela sedmo mjesto s najboljim hicem iz petog pokušaja, kada je koplje letjelo 56,68 metara, dok je iz prva dva pokušaja prebacila 54,28 i 53,92 metara, a treći i četvrti pokušaj su bili neregularni.

Nakon toga je na 12. memorijalu Gyulai István u Székesfehérváru zauzela peto mjesto u konkurenciji sedam bacačica koplja, s najboljim hicem od 56.92 metra, kojeg je ostvarila u šestoj, posljednjoj seriji.

Najbolju hrvatsku bacačicu koplja sutra očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Münchenu, gdje će imati priliku dokazati da je s razlogom bila okrunjena najboljom bacačicom koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Kvalifikacije su na rasporedu sutra, od 10 sati i 15 minuta, bacat će u skupini B, dok je finale koplja predviđeno u subotu, 20. kolovoza u 20:25 sati.

- Tehnika mi je sigurno bolja nego što je bila prošle godine, što se svakako vidi i po rezultatima koje sam postigla, a koje nisam mogla prošle godine. Za tehniku treba jednostavno vremena i treninga i što je više natjecanja u kojima imaš ispravan hitac, to je lakše kada sve pređe u automatizam. Sigurno će biti potrebno još dosta vremena, treninga i natjecanja da sve bude stabilno i da se posloži na one daljine na koje sam navikla, koje očekujem i tražim od sebe. Jedan od ciljeva ove sezone svakako mi je da se trudim, ali i da uživam u natjecanjima, da ulovim konstantu i da tehnika bude što bolja. Ti su ciljevi najbitniji, a sigurna sam da će s njima doći i rezultati koje očekujem od sebe - rekla je u nedavnom razgovoru za naš tjednik Sara Kolak.

Označeno u