Monika Rudolf i Andrej Hladnik pobjednici prvog traila “U gaćicama v Gačice”

| 21.7.2021. u 10:06h | Objavljeno u Sport

Atletski klub Varaždin je u suradnji s mještanima sela Gačice organizirao Prvi trail “U gaćicama v Gačice”. Utrka neobičnog imena, a sve zbog našeg domaćeg sela koje se zove Gačice. Ni ljetna kišica koja je neposredno prije starta oprala i namočila sudionike, nije omela start utrke.

Prvo je održana utrka na 7 km (“Kratke gaće”) i 18 km (“Duge gaće”), a nakon 10 min i utrka na 3 km do Vražjeg stolčeka i natrag. Već kod ulaska u cilj prvih trkača vidjelo se koliko je staza blatna i zahtjevna, ali njihova nasmijana i zadovoljna lica govorila su više od riječi.

U najduljoj, najtežoj i najviše blatnoj utrci na 18 km (“Duge gaće”) prvi je ciljem protrčao član kluba organizatora Andrej Hladnik kojemu je za svladati ovu ne baš laku i na pojedinim dijelovima opasnu i zahtjevnu stazu trebalo 1:27:41.

Drugi je ciljem prošao Bruno Škrinjarić (MK Velika Gorica) u vremenu 1:28:50 ispred Zorana Križanića (AK Varaždin), kojemu se štoperica zaustavila na 1:31:02.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je slovenska predstavnica Monika Rudolf u vremenu 2:02:34 ispred Maje Čavlović (IND) 2:10:16, dok se na 3. mjesto plasirala Anamarija Jelaković (AK Varaždin) i ugodno iznenadila otrčavši odličnu utrku u vremenu 2:13:39.