Momčad Varaždina znatno se pojačala u posljednjim satima prijelaznog roka, stigla četvorica igrača

| 1.9.2022. u 09:41h | Objavljeno u Sport

U posljednjim satima prijelaznog roka uprava Varaždina je dovela četiri igrača, koja bi trebala biti pojačanja momčadi Maria Kovačevića.

Uz Ivana Ćubelića, koji iz Hajduka dolazi na posudbu do kraja sezone, od danas su u svlačionici Varaždina igrač sredine terena David Puclin, koji je igrač ukrajinskog prvoligaša Vorskla Poltava, a s varaždinskim je klubom potpisao jednogodišnju posudbu, zatim vezni igrač Marin Pilj, nekadašnji igrač Osijeka, a posljednje slovenskog prvoligaša Olimpije iz Ljubljane i stoper Matija Katanec, koji je ponikao u varaždinskom klubu, dugo godina igrao u inozemstvu, a posljednje u mađarskom Mezőkövesdiu.

- Došao je i zadnji dan prijelaznog roka i mogu reći da sam zadovoljan odrađenim poslom. U razgovoru s našim trenerom došli smo do zaključka da nam treba malo više iskustva, a poremetila nas je ozljeda Postonjskog i mislim da s igračima koje smo uspjeli dovesti imamo upravo potrebno iskustvo. Igrači koji su došli odradili su puno prvoligaških minuta i pojačali smo jako puno konkurenciju u ekipi,dobili smo širinu u kadru. Moram napomenuti jer puno toga se priča kod nas u klubu politika je takva da apsolutno nitko nema zagarantiranu minutažu niti postoje takve klauzule u ugovoru da netko mora igrati. Trener je taj koji slaže sastav, a na nama je da stvorimo kvalitetan kadar, na igračima je da se izbore za svoj status, a mi kao klub svi zajedno rastemo s ciljem da napravimo rezultate koje smo si zacrtali - rekao je na današnjem predstavljanju novih igrača sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Naglasio je da će klupska administracija napraviti sve što je moguće kako bi novi igrači bili u konkurenciji za sastav već za subotnje nadmetanje s Goricom.

I trener Varaždina Mario Kovačević zadovoljan je novim igračima.

- Igračima želim dobrodošlicu, to su dobri, kvalitetni dečki, koji su puno toga prošli u nogometu. Prvenstvo je dugo i zdrava konkurencija je najbitnija za rezultat. Stvarno sam sretan da su došli k nama, s Puclinom i Katancem sam već radio, tako da znam njihove kvalitete, Pilja pratim već dulje vrijeme, praktički od početka njegove karijere u Belišću, a i mladi Ćubelić će nam sigurno puno pomoći - rekao je Kovačević.

David Puclin potpisao je jednogodišnju posudbu s Varaždinom.

- S obzirom na situaciju u Ukrajini odlučio sam se vratiti u Varaždin, Nadam se da ću opravdati svoj dolazak.Varaždin sam pratio još dok sam bio u Ukrajini, riječ je o mladoj, kvalitetnoj ekipi, a mislim da im mogu pomoći svojim iskustvom i kvalitetom da napravimo još bolji rezultat - rekao je David Puclin.

Matija Katanec vratio se u matični klub nakon 11 godina igranja u inozemstvu.

- Ovo je moj klub, u kojem sam igrao od 7 do 18 godine, prošao kompletnu omladinsku školu. Varaždin je dobar, stabilan klub, s kvalitetnom upravom, igračima i trenerom, dobro igra i to je glavni razlog zbog kojeg sam se vratio - rekao je Katanec.

Marin Pilj nekada je branio boje Osijeka,a posljednje ljubljanske Olimpije.

- Došlo je do razilaženja u nekim stavovima i razmišljanjima s Olimpijom i odlučio sam da je najbolje da svatko krene svojim putem. Pojavila se zanimljiva priča s Varaždinom, nisam previše razmišljao, svidjelo mi se kako su prezentirali situaciju u klubu. Dosta pratim HNL, jako mi se svidio nogomet kojeg igra Varaždin, mislim da ekipa dosta prostora za napredak i da jako perspektivna a nadam se da ću pomoći da sve ide u željenom smjeru kojem se svi nadaju - rekao je Pilj na današnjem predstavljanju.