Momčad Varaždina večeras u Puli pretrpjela peti poraz ove sezone Foto: Krešimir Đurić

Momčad Varaždina večeras u Puli pretrpjela peti poraz ove sezone

| 1.12.2023. u 18:55h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice u Puli, nastavljena je kriza varaždinske momčadi,koja je večeras pretrpjela peti poraz ovog prvenstva. Golove za domaćina postigli su Matheus u 4.,posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena u prvom poluvremenu i Vuk u 67. minuti. Posjed lopte bio je 49:51 posto, Varaždin je imao 10 udaraca prema golu, od kojih 2 u okvir gola,a domaćin je uputio 9 udaraca prema golu, također dva u okvir gola. U kornerima je bilo 2:7. Istra 1961 i Varaždin sada su bodovno izjednačeni s po 17 bodova, a u utorak će na Gradskom stadionu u Varaždinu od 16 sati ove dvije momčadi odigrati susret osmine finala hrvatskog Kupa.

U 3. minuti nadoknade vremena slobodan udarac za istru 1961 pred golom Varaždina. Udarac Ercega završio je preko gola.

Još četiri minute sudačke nadoknade vremena.

Utakmicu u Puli prate 802 gledatelja.

U 81. minuti Levanić je ubacio loptu s desne strane, Drožđek je skočio glavom ali nije dobro zahvatio loptu.

U 80. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Mitrovskog u igri je junior Varaždina Tin Levanić.

U 78. minuti izmjene kod Istre 1961, umjesto Maurića u igri je Čuić, a umjesto Blagojevića na terenu je Čalušić.

U 70. minuti dobar prodor Domjanića po desnoj strani, ali nije prošla njegova lopta prema Drožđeku na lijevu stranu.

U 67. minuti Istra 1961 ima vodstvo od 2:0. Maurić je u lijevoj strani kaznenog prostoru odigrao za Vuka, koji je preciznim udarcem pogodio mrežu gola Zelenike.

U 66. minuti dvije izmjene kod Varaždina. Umjestoi Šege na terenu je Doimjanić, a umjesto Ba ulazi Škaričić.

U 65. minuti udarac Mitrovskog s 20-tak metara, Majkić brani.

Bit će nove izmjene u momčadi Varaždina.

U 59. minuti izmjene kod Istre 1961, umjesto Matheusa u igri je Valinčić,  a umjesto Mlinara na terenu je Petrusenko.

U 58. minuti korner za Istru 1961 s lijeve strane.

U 55. minuti pomoć se ukazuje Ba i Mlinaru na sredini terena.

U 54. minuti korner za Varaždin s desne strane. novi kormer sada s lijeve strane, Nakon ubača Postonjskoj, pokušao je glavom loptu proslijediti prema golu Drožđek, ali otišlo je pored gola.

U 51. minuti korner za Varaždin s lijeve strane.

Počelo je drugo poluvrijeme, Varaždin je krenuo sa centra.

Uoči početka drugog poluvremena izmjene kod Varaždina, umjesto Marine na terenu je Pilj, a umjesto Banovca na terenu je Drožđek.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi s prednošću Istre 1961 rezultatom 1:0, golom Matheusa u 4.,posljednjoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu. Nakon prvih 45 minuta posjed lopte je bio 62:38 posto u korist domaćina. Varaždin je imao pet udaraca prema golu, jedan u okvir gola, a istra 1961 je uputila četiri udarca prema golu, jedan u okvir gola.

U 4. minuti nadoknade vremena Matheus je doveo Istru u vodstvo od 1:0. Napad domaćih išao je po lijevoj strani, dva udarca prema golu Varaždin je blokirao, ali treći Matheusa, upućen s desetak metara nije uspio. Lijevom nogom Matheus je pogodio desnu stranu gola Zelenike.

Četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 42. minuti opomenut je Banovec. Kraći prekid jer se pomoć ukazuje Mitrovskom.

U 40. minuti nakon dobre akcije Varaždina pucao je Bručić s 20 metara pored gola.

U 38. minuti opomenut je Postonjski zbog prekršaja nad Mlinarom na sredini terena.

U 35. minuti grub prekršaj Matheusa nad Bručićem, ali mu je sudac progledao kroz prste. Matheus već ima žuti karton.

U 32. minuti glavom je pod gredu pucao Marina, Majkić izbacio u korner, sada s lijeve strane. korner je s desne strane izveo Postonjski, lopta je s prve stative prebačena u srce kaznenog prostora, gdje je skočio Marina i pucao glavom. Najveća prilika u dosadašnjem dijelu susreta.

U tijeku je 31. minuta, udarac belcara s 18 metara je blokiran i korner za Varaždin s desne strane.

U tijeku je 23. minuta, posjed lopte je 63:37 posto u korist domaćina.

U 19. minuti opomenut je Matheus nakon prekršaja nad Bručićem na sredini terena.

U 18. minuti pomoć se ukazuje Postonjskom, nakon zračnog duela s Majstorovićem na sredini terena. Kapetanu Varaždina pružena je pomoć, utakmica je nastavljena.

U 14. minuti korner za Istru s desne strane. Požutio je Marina.

U 11. minuti korner za Varaždin s desne strane, izvest će Postonjski. Nema opasnosti po gol Majkića.

U 7. minuti Belcar je s desne strane, s ruba kaznenog prostora pucao po zemlji, lopta odlazi pored desne vratnice golmana Majkića.

U 6. minuti na dodavanje Matheusa Erceg je s oko 14 metara desno iskosa u kaznenom prostoru loptu poslao pored desne vratnice gola Zelenike.

U 4. minuti izmjena kod Istre 1961 ušao je Kadušić umjesto Hujbera.

U 2. minuti prekid utakmice, Luka Hujber je nakon duela s Banovcem pao nezgodno na lijevu ruku i ostao ležati, ukazuje mu se pomoć.

Utakmica je počela, s centra su prvi krenuli domaći igrači.

Uoči utakmice minuta šutnje za Elija Prematea, nekadašnjeg igrača istre 1961.

Istra 1961 počela je u zelenim dresovima u sastavu:Majkić, Huber, Mlinar,Blagojević, Marešić, Matheus,Vuk, Devetak, Maurić,Majstorović, Erceg.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Zelenika,Bručić, Ba, Postonjski,Belcar, Šego, Banovec,Mitrovski, Vukčević, Marina i Jelenić. Na klupi su Silić, Drožđek,Vuk, Lusavec, Vugrinec,Mištrafović, Pilj,Škaričić, Domjanić, Težak, Capone i Levanić.

Nekoliko je promjena u varaždinskom sastavu u odnosu na posljednji susret s Rijekom, Na klupi su Škaričić, Drožđek i Pilj, a nema ni Pellumbija, a u prvih 11 su Lamine Ba, Belcar, Banovec i Marina.

Trener momčadi Varaždina Mario Kovačević je u najavi susreta rekao da mu je želja da njegova momčad odigra dobru utakmicu i sve će učiniti da pobijede i lagano izađu iz krize.

Utakmicu sudi Dario Kulušić iz Šibenika, a pomagat će mu Hrvoje Radić iz Splita i Jerko Crnčić iz Vrbovca. Četvrti sudac je Jakov Titlić iz Potravlja. VAR sudac je Ivan Vučković iz Zagreba, a asistent mu je Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

Na stadionu Aldo Drosina u Puli od 17 sati igra se prva utakmica 17. kola SuperSport HNL između domaće Istre 1961 i momčadi Varaždina. Domaćin je devetoplasirani s 14 bodova, a Varaždin na šestom mjestu sa 17 bodova.