Momčad Varaždina ipak ostala bez iskusnog golmana Foto: NK Varaždin

Momčad Varaždina ipak ostala bez iskusnog golmana

| 31.1.2023. u 11:34h | Objavljeno u Sport

NK Varaždin i Božidar Radošević s današnjim danom sporazumno su raskinuli ugovor, objavio je varaždinski nogometni prvoligaš na svom službenom Facebook profilu.

Podsjetimo, Radošević je nakon posljednje prvenstvene utakmice sa Slaven Belupom bio razočaran činjenicom da je nakon dvije odlične izvedbe prebačen na klupu.

Njemu je to bio znak da se na njega ozbiljno ne računa, a dan nakon utakmice sa Slaven Belupo odradio je razgovore s čelnim ljudima kluba.

- Nakon svega ne vidim način da se naša suradnja nastavi. Imam životne principe od kojih ne odstupam, a preko ovoga ne mogu prijeći. Hvala Bogu da tako mogu jer sam obitelji osigurao egzistenciju - rekao je u subotu Radošević.

Inače trener momčadi Varaždina Mario Kovačević je nakon pobjede nad Slaven Belupom od 1:0, na novinarski upit pojasnio zašto je Zelenika dobio priliku u derbiju sjevera.

- Svaka čast Radoševiću, stvarno je vrhunski odradio prošle dvije utakmice i donio nam bodove protiv Gorice i Lokomotive. Znali smo zašto smo počeli sa Zelenikom. On igra nogom i znali smo ako će nas Belupo visoko pritiskati da je on u toj igri nogom puno mirniji. Zelenika je na jesen jako dobro branio, a Radošević je svoju zadaću vrhunski odradio. Imamo dva vrhunska golmana i to me veseli. Danas smo se odlučili za Zeleniku i mislim da nismo pogriješili - rekao je Kovačević novinarima nakon utakmice.

Očito Radoševiću takvo objašnjenje nije bilo dovoljno i danas je sporazumno raskinuo ugovor klubom. Da li je izostavljanje iz prvih 11 u susretu sa Slaven Belupom pravi razlog ili Radošević možda ima dogovoren bolji nastavak karijere, pa je samo tražio povod za odlazak iz varaždinskog kluba, pokazat će vrijeme.

Varaždin je odlaskom Radoševića na golmanskoj poziciji trenutačno "pokriven" s Oliverom Zelenikom i Marinom Bulatom (23), inače rođenim Splićaninom, koji je pred ovu sezonu došao iz Croatije iz Zmijavaca.