Momčad RK Varaždin osvojila međunarodni turnir u Đakovu

| 28.8.2017. u 12:07h | Objavljeno u Sport

U Đakovu je tijekom vikenda održan Međunarodni rukometni turnir Đakovo 2017. za igrače 2002/03. godište, u čast braći Rac, Stjepana, Ivana i Dragutina te Perici Tadiću.Na njemu se nastupili igrači Rukometnog kluba Varaždin, koji su osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.

Rukometni klub Varaždin je u grupi B  prvu utakmicu odigrao s RK Osijekom. Posljednji puta međusobnu utakmicu odigrali su prije nekoliko mjeseci kada je izjednačenom igrom RK Varaždin na kraju izborio gol razliku te nakon iscrpljujuće utakmice pobijedio. Ovaj puta ponovila se ista priča, opet u korist RK Varaždina (28:29).

Za Varaždince je ova prva ovosezonska pobjeda protiv Osijeka bila od velikog značaja, jer se ekipa zapravo uigravala u novom sastavu  te u izmjenjenim igračkim pozicijama. Treneru Vladimiru Ljubiću ovaj je turnir bio odlična prilika za provjeru nove strategije i načina rada koji je započeo ljetnim pripremama.

U drugoj su utakmici Varaždinci pobijedili Nexe 30:23 gdje su se priliku imali pokazati i zatresti mrežu najmlađi igrači RK Varaždina. Ozljeda Kocipera u prvoj utakmici nije uspjela oslabiti nikad jači RK Varaždin. Subotnju turnirsku večer Varaždinci su zaokružili pobjedom protiv Spačve 30:27 i zauzeli prvo mjesto u skupini.

Nedjeljno poslijepodne počelo je utakmicom protiv drugoplasiranog kluba u grupi A, RK Kozara mlijekoprodukt. Rezultatom 33:21 pobijedio je Varaždin, koji je u punom sastavu pokorio aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. Ovom pobjedom dočekano je finale, ponovno s RK Osijekom.

Njihov susret i odmjeravanje snaga pokazao je dominaciju varaždinskog rukometa i odlične uigranosti, bez obzira na ukupno 16 minuta isključenja igrača Varaždina tijekom finalne utakmice, u kojoj je varaždinski sastav slavio rezultatom 27:24.

U redova RK Varaždin došle su i pojedinačne nagrade, jer je najboljim srednjim vanjskim igračem turnira proglašen Tin Šestak, a najbolje lijevo krilo je Bruno Mlakar.

Sastav RK Varaždina: Kociper, Šestak, Mlakar, Cesar, Herceg M., Bistrović, Dombaj, Hofer, Vusić, Vrbanec, Mihalj, te vratari Lesjak, Sabolić i Herceg T. Treneri: Vladimir Ljubić i Željko Šestak