Mogu li Dabrovi pobijediti Veprove i peti puta ove sezone?

| 13.5.2016. u 11:58h | Objavljeno u Sport

Danas su u Umagu, u sklopu Festivala rikometa, na rasporedu polufinala hrvatskog Kupa za muškarce, pri čemu će u 17 sati početi susret PPD Zagreba i Nexea, a od 19 sati igrat će Dubrava i GRK Varaždin 1930. Poraženi iz tih utakmica igrat će za treće mjesto sutra, 14. svibnja od 15.30 sati, a pobjednici će se ogledati u finalu u nedjelju 15. svibnja u 17.55 sati, uz izravni prijenos na drugom programu HTV-a.

Varaždinska je momčad prošle subote u Zagrebu, u derbi susretu za treće mjesto na tablici  Premijer lige za prvaka, pobijedila sastav Dubrave 28:25, u utakmici 6. kola Premijer rukometne lige za prvaka.

Oni su, navodno, nešto kalkulirali u tom susretu i spremali se za Kup, koji im je najbitniji, no činjenica je da smo pobijedili momčad Dubrave i četvrti put ove sezone, favoriti smo da ih pobijedimo i peti put, a učinit ćemo sve da to i bude tako. Istina je da se u sportu ništa ne može garantirati, a u utakmici o kojoj ovisi puno toga, dosta spornih faktora može biti presudno, ne mora biti presudna samo kvaliteta i to je čar sporta. U subotu je odlučilo to što smo više željeli pobjedu iako nitko ne može biti zadovoljan kako smo odigrali, jer je prezentirano bilo ispod naših mogućnosti. Najbitnija je pobjeda, a velike ekipe pobjeđuju i kada igraju loše – rekao je trener GRK Varaždina 1930 Vladimir Vujović komentirajući nedavni prvenstveni susret s Dubravom.

Vujović vjeruje da će njegova momčad zabilježiti i petu pobjedu ove sezone nad Veprovima, što bi varaždinskom sastavu donijelo povijesni rezultat za varaždinski muški rukomet, plasman u finale hrvatskog Kupa i najverojatnije nedjeljni ogled s PPD Zagrebom, tako da je večerašnji susret povijesna prilika za GRK Varaždin 1930 i ovu generaciju igrača koji nose dres Dabrova.

Ako odradimo polufinalnu utakmicu u najboljem izdanju, Dubrava u kupu nema ni najmanje izgleda za prolaz u finale – naglasio je Vujović. U sastav Dabrova za večerašnji bi se susret trebali vratiti Marčec i Vincek, kojih nije bilo u posljednjim kolima zbog ozljeda.