Amanda Mlinarić i Alen Remar najbolji su u disciplini Field u Hrvatskoj i to u seniorskoj konkurenciji Foto: VSK

Mlinarić i Remar najbolji u Hrvatskoj u disciplini poljskog streličarstva

| 30.7.2017. u 10:07h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer je u Sisku,  u predivnom ambijentu tamošnjeg starog grada, održano Prvenstvo Hrvatske u poljskom streličarstvu, tzv, field-u. Članovi VSK-a, Alen Remar i Amanda Mlinarić dokazali su da im i ta disciplina streličarstva itekako leži, te da su fieldu najbolji u Hrvatskoj i to u seniorskoj konkurenciji.

Alen Remar još uvijek aktualni svjetski juniorski prvak u fieldu, prvak je države u seniorskoj konkurenciji olimpijskog luka(RB), dok je Amanda Mlinarić najbolja seniorka u disciplini složenog luka(CU). Ovaj njihov nastup samo je olakšao izborniku Zvonimiru Vavri odabir reprezentativaca koji će ove godine na Europskom prvenstvu u slovenskim Mokricama braniti boje Hrvatske.

Remar i Mlinarić sigurni su putnici, tim prije što oboje već odavno imaju ispunjene reprezentativne norme, a i trenutno su na odličnim pozicijama u Alpe-Adria Field kupu. Amanda Mlinarić je vodeća seniorka u složenom luku, dok Alena Remara dijeli samo par bodova do prvoplasiranog. Trener Cvijetoslav Zorman krenuo je odmah nakon završetka Europskog Kupa Mladih (EYC 2017), s vrlo jakim treninzima fielda i to se pokazalo itekako pozitivnim za ovo državno prvenstvo. Nakon što su prije samo dva tjedna donijeli medalje s EYC 2017, Amanda i Alen okitili su se zlatom na ovom PH.

Na ovom PH u fieldu nastupili su i streličari SK Navaho iz Jalžabeta. Tihana Kovačić bila je najbolja juniorka u olimpijskom luku, dok su Tomislav Vugrinec i Željko Petric, pucajući iz golog luka osvojili drugo, odnosno treće mjesto, što je također izuzetan uspjeh za mladi klub iz Jalžabeta.