ČlanoviVaraždinskog streličarskog kluba na natjecanju na stadionu Sloboda

Mlinarić i Remar izborili nastup na Europskom juniorskom prvenstvu

| 25.3.2016. u 09:41h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski streličarski klub bio je domačin pripremnog natjecanja za odabir hrvatske reprezentacije. Hrvatski streličarski savez i glavni izbornik Dubravko Buden povjerili su VSK-u organizaciju ovog bitnog izlučnog turnira na koji su pozvani samo najbolji hrvatski streličari, a u toj elitnoj skupini našli su se  Alen Remar i Amanda Mlinarić iz VSK-a.

Voditelj turnira bio je već prekaljeni organizator i trener VSK-a Cvijetoslav Zorman, a sam turnir prošao je u vrhunskoj natjecateljskoj atmosferi  koja je praćena i visokim rezultatima. Večina pretendenata za streličarsku reprezentaciju otišla je zadovoljna i s ispunjenim normama.

Jedna od njih bila je i Amanda Mlinarić koja je nakon uspješne dvoranske sezone na najbolji mogući način otvorila i pucanje na veće daljine, ispucavši reprezentativnu  normu,  a ujedno i svoj najbolji rezultat. Time si je otvorila vrata za nastup u reprezentativnom dresu na Europskom juniorskom prvenstvu i na Europskom kupu mladih.

Alen Remar je također izborio nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, no pošto želi ući u reprezentaciju kao senior, čeka ga još jedno izlučno takmičenje. Trener Zorman odlično je pripremio Alena i Amandu, te će VSK i ove godine imati reprezentativce.

Veliki plus organizaciji ovog natjecanja bila je atletska dvorana na stadionu „Sloboda“ koja je ovog puta bila pretvorena u vrhunsko strelište u zatvorenom.

- Varaždinski streličarski klub će najvjerojatnije i biti jedan od domaćina u sklopu priprema streličarske reprezentacije za nastupe na velikim europskim i svjetskim takmičenjima, već imamo neformalne upite od strane HSS-a i moći ćemo to organizirati, jer imamo svu potrebnu infrastrukturu i odličan teren za pripreme u bivšoj vojarni, gdje će izbornik i treneri moći neometano brusiti formu reprezentativaca.  Velika je čast biti na bilo kakvoj pomoći reprezentaciji, a i vrlo smo ponosni na Alena i Amandu,  koji odlično napreduju, iako su još djeca, te zahvaljujući njima Varaždin ima već treću godinu za redom streličare u hrvatskom dresu. Zadovoljni smo što vraćamo vrhunsko streličarstvo ponovo u Varaždin- rekao je predsjednik VSK-a Tomislav Mlinarić.