Mladost (M) pobjedom protiv Zadrugara preuzela vodstvo na tablici Prve ŽNL Foto: Martin Novosel

Mladost (M) pobjedom protiv Zadrugara preuzela vodstvo na tablici Prve ŽNL

| 31.10.2021. u 17:26h | Objavljeno u Sport

Nakon jučerašnjeg remija Obreša te današnjeg remija Poleta (T), Mladost iz Margečana je pobjedom na domaćem terenu u 10. kolu Prve ŽNL protiv Zadrugara s rezultatom 4:2 preuzela prvo mjesto na tablici.

Domaćin je do vodstva došao pogotkom Jurice Prašnjaka već u 2. minuti susreta, ali su gosti golovima Luke Gerića u 29. i Patrika Mraza u 48. minuti preokrenuli rezultat na 2:1 u svoju korist. Ipak, domaćin do kraja susreta preokreće rezultat golovima Krunoslava Hruškara u 63. i 75. minuti te Hrvoja Kolareka u 89. minuti susreta.

I dok je Mladost (M) opravdala status favorita u svojem susretu, Polet (T) na domaćem terenu nije baš opravdao te je odigrao 2:2 s Plitvicom (S). Domaćin je držao sve u svojim rukama do 85. minute. Polet (T) je poveo golovima Karla Gredelja u 8. i Anđelka Potrebice u 20. minuti, ali su gosti pogotcima Lovra Težačkog u 57. i 85. minuti susreta osvojili veliki bod na gostovanju u Tuhovcu.

Varaždinska Sloboda je u manjem rezultatskom padu u posljednja tri susreta u kojem je upisala dva remija i poraz. Nakon remija protiv Beretinca na domaćem terenu, Sloboda (Vž) je remizirala i na gostovanju kod Mladosti (S) odigravši 1:1. Sloboda (Vž) je povela u 26. minuti pogotkom Karla Kutnjaka, a gosti su izjednačili u 34. minuti pogotkom Davida Ananiasa de Oliveirae. Sloboda (Vž) je susret završila s igračem manje, nakon što je dva žuta kartona, prvi u 59. zbog preoštrog starta i drugi u 86. zbog prigovora glavnom sucu, zaradio Gleudson Barros Pimenta Junior.

U ostalim susretima je Drava Ajax sa 4:2 svladala Slobodu (T) na gostovanju, dok je Čevo također bilo bolje na gostovanju sa 1:0 god Beretinca.