Mladi napadač Varaždina, Filip Hrženjak, od ljeta član Varteksa

vv | 9.7.2024. u 16:28h | Objavljeno u Sport

Filip Hrženjak je mladi napadač, 19-godišnjak iz Tuhovca, koji je karijeru započeto u lokalnom Poletu, a zadnje četiri i pol godine je proveo u NK Varaždinu. Igrao je i za starije pionire, kadete i za juniore. U protekloj sezoni je zabio 13 golova, za juniore Varaždina, odigrao 32 utakmice (prvenstvo i kup), a po završetku staža odlučio se karijeru nastaviti u Varteksu.

- Komunikacija s Varteksom je bila iznimno korektna, od početka. Tražio sam sredinu u kojoj ću moći igrati i nastaviti napredovati, a sve mi se jako dopalo, što su mi ljudi iz kluba rekli. Naravno, i trener Besek i njegove ideje vezane za nogomet. Veselim se početku priprema i prvim utakmicama, nadam se da ću u Varteksu moći napredovati – istaknuo je Filip Hrženjak, koji će pojačati konkurenciju u napadu Bumbara.

Napomenimo da Filip upada još uvijek i u kvotu U21, gdje se zna da će i u novoj sezoni tri igrača morati biti u kadru. Mladi napadač nema slobodno ljeto, već sada trenira, a 15. srpnja se priključuje pripremama pod palicom trenera Dražena Beseka. Ovime kadrovska križaljka ne završava, u Varteksu rade i dalje na dovođenju drugih igrača.