Mladi košarkaši Vindije među 8 u Kupu regije Hrvatske za predkadete Foto: KK Vindija

Mladi košarkaši Vindije među 8 u Kupu regije Hrvatske za predkadete

VV | 25.4.2023. u 17:09h | Objavljeno u Sport

Mladi košarkaši Vindije (2008/2009.godište) napravili su povijesni uspjeh ulaskom među 8 najboljih ekipa u Kupu regije Hrvatske za predkadete. U nedjelju je odigrano zadnje kolo protiv ekipe Donjeg Kraljevca i ostvarena je pobjeda 57:29, gdje je ekipa bez obzira na mali broj zabijenih koševa, bila dobro pucački raspoložena sa čak sedam pogođenih trica.

Ekipa je uvjerljivo osvojila prvo mjesto sa 10 pobjeda u isto toliko utakmica i prima najmanje koševa, gdje je u tih 10 utakmica primila ukupno 336 koševa, što je prosjek samo 33,6 primljenih koševa po utakmici.  Utakmica za ulazak u Final Four Kupa se igra u subotu 6. svibnja s početkom u 17.30 sati u dvorani Graberje, a protivnik za plasman na završni turnir će im biti ekipa Marsonije. Final Four Kupa regija Hrvatske za predkadete će se igrati 20./21. svibnja.

- Uspjeh je tim veći što smo ovaj drugi dio sezone odigrali bez dva igrača (Roko Čović i Marko Cesar) koje smo ustupili KK Grafičar da igraju u jedinstvenoj predkadetskoj prvoj ligi. Gledajući širu sliku prije početka prvenstva, moja ideja je bila da dobijemo win-win situaciju, a to znači da oni stječu iskustva igrajući s najboljim igračima i klubovima u Hrvatskoj, a da mi proširimo roster povećavajući minutažu drugim igračima te da dobijemo za narednu sezonu dodatnih 2-3 igrača. Mogu reći da sam u potpunosti to sproveo u djelo, a dodana vrijednost toga je da se uz gore navedeno prioritetno razvijanje igrača, ostvario i veliki rezultat – izjavio je trener ekipe, Dražen Cesar.

Ovaj uspjeh su ostvarili: Marko Vrbanec, Andrej Martinez, Franko Miko, Frane Ahmetović, Matej Mikulić, Leon Mežnarić, Jan Drenovački, Fran Gabrijel Benjak, Andro Pešić, Matija Belošević , David Gajski, Fran Dolenc, Fran Rakonić i Maks Turčić pod vodstvom trenera Dražena Cesara.

Označeno u