Mladi košarkaši varaždinske Vindije jedina su neporažena momčad 1. Lige predkadeta Sjever

| 16.3.2023. u 10:53h | Objavljeno u Sport

Nakon šest odigranih kola u 1. Ligi predkadeta Sjever, odlični mladi košarkaši varaždinske Vindije jedina su neporažena momčad natjecanja.

Naime, mladi košarkaši Vindije u kategoriji M15 nakon pet kola, titulu neporaženih dijelili su s odličnom ekipom Međimurja iz Čakovca koju su na domaćem parketu tijesno, ali zasluženo pobijedili.

Mada su u više navrata košarkaši Vindije imali prednost od 10 koševa, nisu to valorizirali s većom i sigurnijom razlikom, a najveća prepreka tome bio je loš postotak šuteva koji je iznosio malo više od 30 posto.

Već su na poluvrijeme otišli s prednošću od 29:28, a na kraju su upisali još jednu značajnu pobjedu od 56:55 čime su ostali jedina neporažena momčad lige.

Najistaknutiji igrači u redovima varaždinske Vindije bili su Mikulić s 14 koševa, Mežnarić i Miko s 11 te Pešić s 10 koševa.

Osim što su nakon šestog kola mladi košarkaši pod vodstvom trenera Dražena Cesara jedina neporažena momčad lige, primaju i najmanje koševa u ligi, u prosjeku 38,3 po utakmici što je temelj svake dobre i pobjedničke ekipe.

Sljedeći vikend predkadeti Vindije odlaze na teško gostovanje u Bjelovar gdje će odmjeriti snage s ekipom Košarkaškog kluba Vedi.