Mladi ivanečki šahist Jakov Friščić okitio se naslovom prvaka Hrvatske

| 2.12.2022. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Troje članova Šahovskog kluba Ivanec nastupilo je na pojedinačnom ubrzanom Prvenstvu Hrvatske za kadete i mlade u šahu, koje je održano u Crikvenici.

Mladi ivanečki šahist Jakov Friščić osvojio je zlatnu medalju i okitio se naslovom prvaka Hrvatske u kategoriji M-8 izborivši svih devet pobjeda iz devet odigranih susreta.

Laura Friščić osvojila je brončanu medalju i treće mjesto u Hrvatskoj u kategoriji Z-16, dok je Paula Friščić u kategoriji Z-14 zauzela deveto mjesto.

Od obitelji Friščić nastupio i Matej Friščić koji nastupa za ŠŠK Podravka iz Koprivnice, a osvojio je srebrnu medalju i drugo mjesto u Hrvatskoj.

Postignuti rezultati odlični su pokazatelj i potvrda su talenta kompletne obitelji Friščić, koja je jedinstvena u Hrvatskoj jer cijela se posvetila šahu.

Otac Ivica također je član ŠK Ivanec i uvijek vozi svoju djecu na šahovska prvenstva u Hrvatskoj i izvan nje i ima velike zasluge za postignute rezultate, kao i treneri koji s njima rade u Šahovskom klubu Ivanec.

Paula i Laura Friščić osim u šahu aktivne su i u Ženskom odbojkaškom klubu Ivanec s kojim također postižu zapažene rezultate u natjecanju Hrvatske.