Mladi Dabrovi u samom vrhu hrvatskog rukometa

| 6.9.2016. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Kadeti GRK Varaždina 1930 (godište 2000./2001.) sudjelovali su na vrlo jakom međunarodnom rukometnom turniru "Dubrava 2016" u Zagrebu i osvojili 2. mjesto. Na turniru je sudjelovalo ukupno 11 ekipa iz Slovenije, Makedonije i Hrvatske.   

U fazi natjecanja u skupini varaždinska je ekipa ostvarila tri pobjede i upisala jedan poraz te osvojila 1. mjesto u skupini. Na samom startu dogodio im se nespretan poraz protiv domaćina RK Dubrave 19:20, a nakon toga redom su poraženi RK Pavleki 30:21, RK Vardar (MAK) 27:23 i na kraju grupnog dijela natjecanja svladali su vrlo jaku i favoriziranu ekipu PPD Zagreba sa čak 28:21. U 1/4 finalu su u vrlo dobroj utakmici pobijedili HRK Goricu 30:14 i plasirali se u polufinale.

U polufinalu je varaždinska momčad prezentirala vrlo dobru igru i upisala uvjerljivu pobjedu protiv RK Maksimir Pastela 26:18. Na kraju veliko finale pred prepunim tribinama sportske dvorane u Dubravi uz atmosferu premijerligaških utakmica, a suparnik je opet bio PPD Zagreb, koji je uz nešto više snage i koncentracije pobijedio 31:22 i osvojio turnir.       

Ekipa GRK Varaždina 1930 na turniru je nastupila pod stručnim vodstvom glavnog trenera Srećka Horeneca i pomoćnog trenera Emersona Žnidarića.

Turnir je pokazao da je ekipa kadeta GRK Varaždin 1930 u samom vrhu hrvatskog rukometa u svom uzrastu te da se varaždinski rukometaši mogu ravnopravno nositi s izuzetno jakim i dobro organiziranim klubovima  poput RK PPD Zagreba, što će biti vrlo važno u predstojećim ligaškim utakmicama jedinstvene Hrvatske rukometne kadetske lige.

Osim toga turnir u Dubravi kao i onaj prije mjesec dana u Veszpremu pokazao je da se u GRK Varaždinu 1930 sustavno i dobro radi s mlađim uzrastima rukometaša.