Mlade nade KK Varaždina U-15 plasirale se u Jedinstvenu predkadetsku ligu

vv | 12.1.2024. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Pretkadetska momčad (U15) košarkaškog kluba Varaždin pod vodstvom trenera Velimira Mudrog, vješto je izborila plasman na Jedinstvenu pretkadetsku ligu čiji turniri počinju u petak. Košarkaši Varaždina igraju tjedan dana kasnije, od 19. do 21. siječnja kad ih u Zadru dočekuju ekipe Šibenika, Zadra i Marsonie.

- Mi smo ove godine napravili jedno iznenađenje ulaskom u JPKL jer nas nitko nije vidio u toj ulozi - ističe trener Mudri.

Kako bi ušli u Jedinstvenu pretkadetsku ligu, igrači KK Varaždina morali su pobijediti u svojoj grupi, skupine A. Grupa 2, u kojoj je KK Varaždin, obuhvaća klubove: Grafičar, Rudar, Ivančica te Međimurje 2. Nakon uvjerljive pobjede u grupi sa osam pobjeda i nula poraza te razlikom u koševima od +274, plasirali su se u doigravanje za prvo mjesto u skupini A. U doigravanju su ih dočekali igrači KK Međimurja 1.

Slika2.jpg

Nakon odigranih dviju utakmica doigravanja, varaždinski košarkaši plasirali su se u kvalifikacije za JPKL rezultatom 50:42 i 71:51. Mlade nade varaždinske košarke uvjerljivo su prošle svoju skupinu, a potom i doigravanje te zavrijedile plasman u kvalifikacijama. Svoj pobjednički niz na čelu s kapetanom Pešićem, Varaždinci nastavljaju i u kvalifikacijama u kojima ih je dočekala momčad KK Vedija iz Bjelovara. Prvu kvalifikacijsku utakmicu dobili su sa 61:53, dok su drugu, napetu utakmicu pobijedili sa svega šest razlike, 54:48. Uz standardnu postavu za Varaždin igrali su i dva dodatna igrača.

- Razmišljajući o ligi, pojačali smo se sa dva igrača iz Grafičara iz Ludbrega - dodaje trener Velimir.

Igrače KK Varaždina tek čeka pravo iskušenje jer ih čeka veliki turnir s pet kola i 15 turnira u kojem su prvoplasirane momčadi iz cijele Hrvatske. Dokazivanje počinje već idući petak kad Varaždince dočekuje ekipa Šibenika na neutralnom terenu u Zadru. U subotu, na domaćem terenu, izazivači su članovi KK Zadra. 

- Možda nemamo prednosti u visini igrača, ali pazite nas se jer ćemo se svim srcem boriti za svaki koš - poručio je kapetan Pešić na jednom od zadnjih treninga prije početka JPKL.

Slika3.jpg