Mlada ekipa ŽOK Ivanec pobijedila na Otvorenom prvenstvu Slovenije u mini odbojci

| 9.1.2024. u 12:58h | Objavljeno u Sport

Ženska odbojkaška ekipa ŽOK Ivanec, sastavljena od igračica rođenih 2013. godine, osvojila je prvo mjesto na 6. otvorenom prvenstvu Slovenije u mini-odbojci, koje je u nedjelju,7.siječnja odigrano u Šempetru.

U konkurenciji 32 sastava, ekipa ŽOK Ivanec je u skupini ostvarila sve tri pobjede, a zatim je u osmini finala svladala OK Lendavu s 2:0 u setovima.

U četvrtfinalu su svladali ekipu Formisi sa 2:0, a identičnim su rezultatom u polufinalu nadigrali ekipu SIP Šempeter. U finalnoj su utakmici ivanečke odbojkašice pobijedile su OK Nova KBM Branik Maribor sa 2:0 u setovima i tako osvojile naslov prvakinja otvorenog prvenstva Slovenije za što su primile pehar i zlatne medalje.

Ovaj značajan međunarodni uspjeh ostvarile su igračice Ida Križanec,Lana Rostohar,Lada Klapčić, Tia Dolenec, Mia Ribić, Melanija Rostohar, Eva Banek,Leona Županić, Nina Pintarić i Tina Štrlek.Trener ekipe bio je Ivan Hrg.

Treće mjesto osvojila je ekipa SIP Šempeter,a na prvenstvu je sudjelovala i varaždinska ekipa OK Cratis Varaždin koja je u utakmici osmine finala poražena od OK Formis sa 2:0 u setovima i u konačnom poretku zauzela je 11. mjesto.