Ronald Ređep zauzeo je treće mjesto pojedinačno

Varaždinka Mirela Đurak nova prvakinja Hrvatske u stolnom tenisu, Ređep treći

| 6.3.2017. u 12:20h | Objavljeno u Sport

U LifeClass termama Sveti Martin od petka do nedjelje održano je Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, pojedinačno i u parovima, u organizaciji varaždinskog STK Starr. Bilo je ovo među najjačim prvenstvima jer su se odazvali praktično svi najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice.

Najveće varaždinske uzdanice Petra Petek i Ronald Ređep vratili su se s peharima. Članica STK Varaždin Petra Petek, prošlogodišnja prvakinja, ove je godine ispala u osmini finala, izgubivši od Dorine Srebrnjak 4:1. Petek je u skupini bila druga. Pobijedila je Saru Sušac 4:0, izgubila od Ivane Malobabić 4:2 i pobijedila Anu Trbuščić 4:1. U igri parova petra Petek je s Ivanom Tubikanec osvojila treće mjesto.

Ronald Ređep, član STK Starr, u skupini je bio prvi. Pobijedio je Božidara Križanca 4:0, Dominika Zeljka 4:0, i Josipa Mustapića 4:2. U četvrtfinalu Ređep je pobijedio Filipa ČIpina 4:2. U polufinalu se susreo s prošlogodišnjim prvakom Franom Tomislavom Kojićem i izgubio 1:4, čime je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

U igri parova Ređep i Zubčić ispali su već u prvom kolu gdje im je ždrijeb namijenio par Tomislav Pucar/ Miho Simović rezultatom 3:2. Kod seniorki pobijedila je Mirela Đurak članica ekipe Dr. Časl iz Zagreba, koja je rodom iz Varaždina.

– Nije bilo lako doći do ove titule. Imala sam težak raspored put kroz grupu i kasnije u k.o fazi. Nisam ovo očekivala i ne mogu još vjerovati, rekla je neposredno nakon finala uz pohvalu organizatoru. Pred Mirelom je nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske već u utorak protiv Finske, a sljedeći vikend već je na rasporedu novo kolo hrvatske Superlige - naglasila je Đurak. Pojedinačno Kod seniora je slavio Frane Tomislav Kojić, član njemačkog drugoligaša ekipe Passau.