Miljenko Mumlek Foto: Martin Novosel

Miljenko Mumlek više nije trener Varaždina, nasljednik Branko Karačić

| 20.10.2018. u 19:53h | Objavljeno u Sport

Nakon sporazumnog prekida suradnje s Josipom Brezovcem, Miljenko Mumlek i NK Varaždin su nakon današnje utakmice protiv NK Zadra sporazumno raskinuli suradnju na mjestu trenera seniorske ekipe.

U zajedničkom razgovoru došlo se do zaključka da je za dobrobit kluba u ostvarivanju zacrtanih rezultata (plasmana u viši rang natjecanja) potrebna šok terapija uslijed mini krize u kojoj se trenutno momčad našla s još četiri kola do kraja zimskog dijela prvenstva i utakmice kupa protiv HNK Rijeka.

Mumleka će na klupi Varaždina naslijediti Branko Karačić, koji je današnji susret pratio iz lože stadiona Varteksa. Karačić, koji je rođen u Vinkovcima 1960. godine nakon igračke karijere. trenersku je karijeru počeo 1999. godine u NK Zagrebu kao pomoćni trener Ivi Šušku a potom je radio kao trener u Nogometnoj akademiji Davora Šukera.

Samostalno je trenirao Marsoniju, Osijek,Slaven Belupo, Cibaliju, Slavonac CO, Šibenik te ponovno Osijek od kolovoza 2010. do svibnja 2011. godine. Trenirajući u 2. HNL Slavonac CO iz Starih Perkovaca, u sezoni 2008./09., ostvaruje plasman u Prvu ligu.

Od srpnja 2011. godine do ožujka 2012. godine trenirao je Široki Brijeg. Od 31. ožujka 2013. bio je trener Zrinjskog iz Mostara, s kojim je osvojio Premijer ligu BiH u sezoni 2013./2014.

Karačić će sutra s momčadi odraditi i prvi trening, a debitirat će na klupi u petak u Čakovcu, na susretu s Međimurjem.