Meštrić: S Wolffom razgovaram na poljskom jeziku, dok braća Dujshebaev govore hrvatski

| 12.2.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Nakon operacije kralježnice i osmomjesečnog oporavka kneginečki rukometni golman i bivši vratar Dabrova Sandro Meštrić (27) je u subotu, 3. veljače, debitirao na golu poljskog sastava Industria Kielce u susretu Orlen Superlige protiv momčadi Azoti Tarnov.

Bila je to utakmica 15. kola najelitnijeg ranga poljskog rukometnog klupskog natjecanja. Meštrićev sastav pobijedio je u gostima rezultatom 39:26. Meštrić je branio u prvom poluvremenu, kada je imao 35 posto obranjenih lopti.

Prošle srijede,7. veljače, Kielce je je na svom terenu, u utakmici 16. kola, ugostio i pobijedio s 41:27 sastav Piotrkowianin Piotrków. Meštriću je pripalo drugo poluvrijeme, u kojem je, kao i na prvoj utakmici, imao 35 posto obrana.

Meštrić je za Kielce potpisao u siječnju 2022. godine, još kada je bio golman slovenskog prvoligaša Ribnice, a slavnom poljskom klubu,koji je 17 puta bio prvak Poljske,16 je puta osvojio nacionalni Kup i jednom bio pobjednik EHF Lige prvaka, priključio se po završetku te sezone.

Od hrvatskih igrača u Kielceu je i Igor Karačić, a u sastavu, kojem je trener Talant Dujshebaev, još su Haukur Thrastarson, Daniel i Alex Dujshebaev, Michał Olejniczak, Nicolas Tournat, Benoit Kounkoud i Dylan Nahi, dok mu je vratarska konkurencija Andreas Wolff.

Meštrić nije imao tremu kada je prvi puta ušao u svlačionicu Kielcea.

- Bio sam skoncentriran na sebe i svoje zdravlje, na svoja leđa. Zanimalo me hoću li moći udovoljiti svim izazovima koji me očekuju. Suigrači su me od prvog dana sjajno prihvatili. Sve su to komunikativni, pristupačni ljudi i uopće nisam stekao dojam da su to nekakve veličine. Vidi se da su to veličine kada počne utakmica, u samoj igri i u kvaliteti na terenu, ali u svakodnevnom životu su kao i svi ostali ljudi, jednostavni i normalni - naglašava Meštrić. Braća Dujshebaev govore hrvatski jezik, dok s Wolfom razgovara na poljskom jeziku.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...