Varteks je slavio i u današnjem županijskom derbiju te zadržao vodstvo na ljestvici

Medved i Kolarić za slavlje Varteksa kod Zelengaja, gostujući porazi Nedeljanca i Jalžabeta

| 5.11.2016. u 16:38h | Objavljeno u Sport

Utakmice 12. kola na rasporedu su u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin.

Vodeći Varteks pobijedio je danas 2:1 u županijskom derbiju u Kučanu Donjem domaći Zelengaj, koji je na poluvremenu imao vodstvo od 1:0. Poveo je Zelengaj golom Maria Žitnjaka u 4. minuti, Varteks je izjednačio golom Tomislava Medveda u 74. minuti iz kaznenog udarca, a pobjedu vodećem sastavu lige donio je Mihael Kolarić u posljednjim trenucima susreta.

- Teška utakmica, u kojoj nismo bili pravi. Dosta loše smo ušli u utakmicu, rano smo primili gol, pa se domaćin ostatak susreta mogao braniti, što nam nije išlo na ruku. Zelengaj je dobro odolijevao našim jalovim napadima, a uz dozu sportske sreće i htijenja postigli smo na kraju i drugi gol. Ne bi bilo nezasluženi da je domaćin uzeo bod, ali i s takvim se pobjedama osvajaju prvenstva - rekao je trener Varteksa Denis Vidaček.

- Razočaran sam načinom na koji smo izgubili. Gosti nisu uputili udarac prema našem golu, ali su pobijedili. Dugo sam u nogometu i nikada nisam protiv sudaca, ali prestrašno je ovo što smo danas doživjeli. Varteks me razočarao, jesu po imenima bolji od nas, međutim, ne igraju imena i zato mi je žao mojih igrača, koji su dali sve od sebe. Bili bi zadovoljni i bodom - komentirao je trener Zelengaja Đuro Kolonić.

Nedeljanec je bio gost Slobode, od koje je izgubio 1:0, a Jalžabet je u Murskom Središću izgubio od Rudara 3:0.

- Razočaran sam i žalostan, jer smo izgubili od puno slabije ekipe od nas, igrali smo loše, nismo dali svoj maksimum - komentirao je trener Nedeljanca Damir Maretić.

- Domaćin je bio bolji, imali smo šanse koje nismo iskoristili, a opet smo napravili greške u obrani, što je odraz netreniranja - rekao je trener Jalžabeta Damir Lacko.

Sutra u 10 sati: Sloga će u Čakovcu dočekati Novi Marof,a od 14 sati Plitvica će u županijskom derbiju biti domaćin Podravini, dok Međimurec dočekuje Zadrugar.