Međužupanijski nogometni odbor Središta Sjever raspravljao o novoj sezoni u Trećoj NL Sjever Foto: Martin Novosel

Međužupanijski nogometni odbor Središta Sjever raspravljao o novoj sezoni u Trećoj NL Sjever

| 14.6.2023. u 13:14h | Objavljeno u Sport

Na ovotjednoj sjednici MNO Središta Sjever jednoglasno je donijeta Odluka o usvajanju izvješća Povjerenstva za utvrđivanje propisanih uvjeta/kriterija za Treću NL Sjever za natjecateljsku 2023 2024 godinu.

Konstatirano je da su u propisanom roku, a vezano za uvjete/kriterije, kompletnu dokumentaciju dostavili NK Pitomača i NK Graničar iz Kotoribe, koji ispunjavaju sve propisane uvjete/kriterije.

NK Bilogora iz Grubišnog polja i NK Nedelišće nisu u potpunosti ispunili propisane uvjete/kriterije pa je konstatirano da ne mogu participirati u Trećoj NL Sjever u natjecateljskoj 2023 2024 godini.

NK Dinamo iz Domašinca nije ispunio uvjet/kriterij (sportski) bez obzira na ostavljeni rok za natkrivanje minimalno 100 sjedećih mjesta iz natjecateljske 2022/2023. godine pa je protiv NK Dinamo pokrenut disciplinski postupak zbog zanemarivanja obveza iz propisanih uvjeta/kriterija.

Na temelju prijava u natjecanje za Treću NL Sjever za natjecateljsku 2023 2024 godinu prijavilo se 13 klubova. Uz dva županijska predstavnika varaždinski Varteks i ludbrešku Podravinu, za taj rang natjecanja prijavili su se i Radnik iz Križevaca, Polet iz Svetog Martina na Muri, Rudar iz Murskog Središća, Dinamo iz Domašinca, Koprivnica, Virovitica, Međimurje iz Čakovca, Pitomača, Graničar iz Kotoribe i Podravac iz Virja.

Posljednjeplasirani klub iz nedavno završene sezone 2022/2023., Podravac iz Virja pismenom je izjavom odustao od prijave u natjecanje Treće NL Sjever u natjecateljskoj 2023 2024 godini, moglo se čuti na nedavnoj sjednici MNO Središta Sjever, na kojoj je razmatrana i problematika NK Papuk iz Orahovice, a vezano na njihovo priopćenje o možebitnom odustajanju od prijave u Treću NL Sjever za natjecateljsku 2023 2024 godinu.

Sukladno tome na sjednici MNO donijet je zaključak da se uputi pismena predstavka o hitnom pismenom očitovanju NK Papuk o ostanku ili odustajanju od prijave.

Rok za pismeno očitovanje je najkasnije 16. lipnja, uz napomenu ako NK Papuk očitovanje ne dostavi u zakazanom roku smatrat će se da je odustao od prijave te će se protiv tog kluba pokrenuti disciplinski postupak a klub će sukladno Pravilniku o nogometnim natjecanjima HNS biti član najnižeg stupnja natjecanja ŽNS Virovitičko-podravskog.