Međunarodna karting utrka u Novom Marofu - 3. Prelučke legende

| 26.4.2016. u 20:34h | Objavljeno u Sport

Na stazi Karting centraST Rauš“ u Novom Marofu, ovog se vikenda otvara ovogodišnja karting sezona u Hrvatskoj. Autoklub RI autosport iz Rijeke organizator je Međunarodne karting utrke i Prvenstva Hrvatske pod nazivom "3. Nagrada Prelučke legende - Novi Marof 2016." Karting događanja ovog vikenda u Novom Marofu predstavio je u ponedjeljak predsjednik organizacijskog odbora i autokluba RI autosport, Miroslav Krpan.

Ovo je drugi puta da se ova utrka organizira u Novom Marofu. Inače, prva utrka "Prelučke legende" bila je u Belici u Međimurju 2013., zatim 2014. u Novom Marofu i sada je taj grad opet domaćin. Za utrku je ove godine prijavljeno 40 domaćih vozača. Utrka je i dio međunarodnog kalendara tako da je moguća prijava i natjecatelja van Hrvatske.

Natjecanje se sastoji od dvije bodovne utrke, dok su natjecatelji raspoređeni u devet klasa. Utrka je jedna od šest koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Najviše sudionika dolazi iz Karting kluba Koprivnica, a u Novi Marof stižu natjecatelji iz ukupno četrnaest hrvatskih klubova. Što se tiče organizatora natjecanja, RI autosport, i oni imaju svoje predstavnike. Riječ je o klubu koji ima istaknute pojedince, dva prvaka Hrvatske te jednog viceprvaka. Sam klub postoji već osam godina, a poneki članovi kluba u ovom su sportu već više desetaka godina.

Natjecanje u Novom Marofu trajat će dva dana. Prvog dana voze se slobodni treninzi, a drugi dan su dvije bodovne utrke po klasama. Natjecanje drugog dana, u nedjelju, počinje u 8 sati ujutro, dok natjecateljski dio počinje od 13 sati. Organizator najtecanja, Miroslav Krpan, na kraju je pohvalio suradnju s Gradom Novim Marofom u organizaciji karting utrke.

Na kraju vrijedi istaknuti da će se na karting stazi naći i domaći natjecatelj, novomarofčanin Fran Kranjac. Natjecat će se u Klasi VI Rotax Micro Max, a nastupa za AKK Podravina iz Koprivnice.

 

Označeno u