Pobjednici hrvatskog Kupa u bowlingu

Medonje Dražen Dretar i Ivan Kreš zaustavljeni na pragu ulaska u finale

| 23.5.2017. u 10:24h | Objavljeno u Sport

Željko Barunčić iz BK Zagreb pobjednik je Hrvatskog kupa u bowlingu odigranom na stazama Bowling&Puba Medonja u Lumini centru.  Na turniru osmorice najboljih hrvatskih bowlingaša, u izuzetno neizvjesnoj završnici u kojoj se pobjednik nije znao do posljednje bačene kugle ( peta igra  189:187 ), Barunčić je uspio nadjačati Zorana Banjca iz BK Trešnjevka rezultatom 3:2. 

Dvoje domaćih igrača iz BK Medonja nije se uspjelo probiti u polufinale. Dražen Dretar je bio na pragu iznenađenja jer je u četvrtfinalu poveo 2:0 protiv Barunčića, kasnijeg osvajača turnira. Međutim, iskusniji i objektivno bolji igrač Barunčić je zadržao mirnu ruku i pobijedio Dretara 2:3.

„Medonja“  Ivan Kreš također je bio na pragu ulaska u polufinale. Uspio je nadoknaditi zaostatak od 0:2 protiv Ljubomira Špiljara, ali u petoj odlučujućoj igri unatoč odličnom rezultatu nije našao put do polufinala. Treće i četvrto mjesto podijelili su Miše Mrkonjić i Ljubomir Špiljar.

Nova bowling sezona kreće tek na jesen u koju će bowlingaši Medonje krenuti s većim rezultatskim ambicijama i popularizacijom tog atraktivnog sporta