MEDITERANSKO PRVENSTVO Nove dvije pobjede hrvatskih kadeta, koji su se primakli željenom cilju Foto: Jozo Čabraja / kolektiff

MEDITERANSKO PRVENSTVO Nove dvije pobjede hrvatskih kadeta, koji su se primakli željenom cilju

Varaždinske vijesti/HRS | 24.2.2022. u 10:36h | Objavljeno u Sport

Hrvatska muška kadetska reprezentacija, u sastavu koje je i golman GRK Varaždina 1930 Tin Herceg, nastavlja s uspješnim nastupima na Mediteranskom prvenstvu u Ankari. Trećeg dana natjecanja ostvarila je još dvije pobjede i sasvim se primakla željenom cilju, a to je ulazak među četiri najbolja sastava koji će odlučivati o medaljama, prenosi portal HRS-a.

Hrvatska je najprije rano ujutro po našem vremenu pobijedila Rumunjsku 30:21, po trećinama 16:6, 11:8 i 6:4 i tako osvojila maksimalnih pet poena. Ponovno je najefikasniji u našim redovima bio Nikola Ivanković sa sedam pogodaka. Pet je dao Toni Živković, a četiri Matija Bajer. Izbornik Matej Mišković je ponovno rotirao gotovo cijelu momčad pa je čak 10 igrača bilo među strijelcima.

U posljednjem susretu dana, odnosno 5. kolu, Hrvatska je pak, pobijedila Grčku 24:20. Po trećinama to je bilo 10:7, 7:6 i 7:7. Grci su nam tako u posljednjoj dionici odnijeli pola poena. Nikola Ivanković je u tom susretu ponovio doseg iz ogleda s Rumunjima, sa sedam pogodaka i za sada je naš najbolji strijelac na tom prvenstvu. Za nijansu slabiji bio je Fran Zovak sa šest pogodaka.

Nakon 5. kola Hrvatska se nalazi na 3. mjestu ljestvice. Ispred su Egipat koji ima 22, ali i susret više i branitelja naslova Španjolska s 23 poena.