MEDITERANSKO PRVENSTVO Nova pobjeda hrvatskih kadeta, protiv Egipta za veliko finale

Varaždinske vijesti/HRS | 25.2.2022. u 15:20h | Objavljeno u Sport

Hrvatska muška kadetska reprezentacija, u čijem sastavu je i golman GRK Varaždina 1930 Tin Herceg, nastavlja sa sjajnim nastupima na Mediteranskom prvenstvu.

U posljednjem susretu u skupini Hrvatska je pobijedila domaćina Tursku 38:21 i kao drugoplasirana izborila nastup u polufinalu. Tu je u poslije podnevnim sati čeka Egipat, prenosi portal HRS-a.

Turska je samo u prvih 15. minuta mogla pratiti ritam mladih hrvatskih rukometaša. Tih 15. minuta završeno je vodstvom Hrvatske 10:8. U drugoj trećini, razlika je bila znatno veća jer je rezultat bio 13:6. I konačno u završnoj trećini, Hrvatska je dobila s osam pogodaka prednosti 15:8 i samo potvrdila da je uz Španjolsku najbolja ekipa Mediteranskog prvenstva.

Po osam pogodaka Turskoj su dali Mihovil Kožić i Aleksandar Čaprić. Pet puta su strijelci bili Marko Tkalec i Karlo Jurić. Izbornik Matej Mišković odmarao je udarne snage za veliko polufinale.

Hrvatska je tako nakon osam susreta osvojila 33 poena i zauzela drugo mjesto. Prva je bila Španjolska s 37 poena. Treće mjesto pripalo je Egiptu, a četvrta je Crna Gora.

Tako će se u polufinalu sastati Španjolska i Crna Gora u 16.30 sati, odnosno Hrvatska i Egipat u 17.45 po hrvatskom vremenu. Pobjednici se naravno sutra bore za zlato, a poraženi za broncu, objavio je portal HRS-a.