MEDITERANSKO PRVENSTVO Hrvatski kadeti s Crnom Gorom danas za broncu

| 26.2.2022. u 08:04h | Objavljeno u Sport

Hrvatska muška kadetska reprezentacija, za koju nastupa i golman GRK Varaždina 1930 Tin Herceg, poražena je jučer u polufinalu mediteranskih igara u Ankari od Egipta 19:21 i danas će se protiv Crne Gore boriti za broncu. U prvom polufinalu Španjolska je prilično lako dobila Crnu Goru 34:20, objavio je portal HRS-a.

Od početka susreta naši kadeti nisu bili u pravom ritmu. Egipat je rano poveo i na tom zanosu odigrao cijeli susret. Nakon minimalnog zaostatka od 3:4, Hrvatska je punih šest minuta u završnici te trećine bila bez postignutog pogotka i Egipat je poveo 4:6.

U drugoj treći Hrvatska kreće s obranom 5-1 i malo po malo stiže prednost Egipćana. Posebno u situaciji kad su naši suparnici ostali s igračem manje.

Konačno nakon pet minuta igre uspijevaju naši mladi rukometaši i povesti 8:7. Ali, bila je to radost kratkoga daha. Jer Egipćani odmah izjednačavaju i preuzimaju kontrolu nad rezultatom. Kada su od 10:10, napravili niz od 0:3, bilo je jasno da ćemo izgubiti i tu trećinu. Završilo je s 10:13.

U završnoj trećini Hrvatska obrana pojačava agresivnost i plaća to s dva isključenja u vrlo kratkom vremenu. Egipat to naravno koristi i diže svoju prednost na plus pet.

Naši rukometaši u tom trenutku ulaze u maksimalni rizik, počinju igrati obranu 4-2, pa povremeno i presing i stižu na pogodak zaostatka 21 sekundu prije kraja. Ali Egipat ne samo da uspijeva sačuvati loptu, nego u posljednjim sekundama postiže pogodak i slavi 19:21.

Sa šest pogodaka Nikola Ivanković bio je naš najbolji strijelac. Po tri su dali Tian Borovec, Matija Bajer i Ivan Petrović.

Susret za broncu protiv Crne Gore na rasporedu je danas u 11.00 sati po hrvatskom vremenu. Tri sata kasnije igra se finale između Španjolske koja brani naslov i Egipta, objavio je portal HRS-a.